Sunday, 15 April 2012

anniversary saya !

Assalamualaikum guys :)

dah lame aku tak update blog , sibuk lah buat kerja kursus seni . Dah nak

kene hantar ni , HAHA .

Hari tuu 11/04/12 aku dengan syahmi nye anniversary 2 years . Lame kan ?

Alhamdulillah still dengan dia lagi , kena sama sama setia lah .

aku punya cara memang tak bercelebrate bagai kalau anniversary ni , lain

sikit . Malas nak ikut cara orang lain , membazir je .

Cara aku kalau korang nak tahu senang je , simple sangat !

First thing kalau dah tepat pukul 12 malam syahmi wish kat aku , then aku

pun wish back kat dia pulak .

Second thing pulak , tahun lepas kite orang jumpa kejap then syahmi bagi aku

handphone :) thanks syg .

Aku pulak tak bagi dia apa apa pun :( , sorry ye ? Sebab masa tuu aku rasa

macam bingai and first time .

So this year aku pulak bagi syahmi present supaya dia boleh ingat

benda tuu sampai bila bila .

Aku bagi dia ni je



okeyy kan ? Bagi aku terlebih okeyy nie .

Seriously aku pun tak tahu nak bagi syahmi apa , so pakai renbat jelah mane

yang berkenan .

Sebenarnya sweater tuu aku ingat kan nak bagi masa birthday dia .

Tapi masa tuu dia pun macam buzy , yelaa bulan 12 kot . memey ar !

Dah le family dia kaki jalan , sampai kat Thailand merantau .

Aku yang asyik kne tinggal ! Seminggu pulak tuu .

So bila difikirkan balik , dah alang alang nak tunggu kite orang punya

anniversary bulan 4 nanti , tuu yang bagi tuu .

Sweet taw masa aku text dia suruh datang petang tuu , syahmi tanya kat aku

macam nie .

syahmi : nak buat apa datang ?
aku : adalah , datang cepat .
syahmi : sekarang ke ?
aku : tak lah , esok . Eyh sekarang le .
syahmi : okey , by otw .

Dengan pantas nye syahmi kata dia otw , tak lama tuu dengar bunyi phone

aku . Syahmi call !

syahmi : by dah sampai .
aku : tunggu kejap ea .
syahmi : okeyy syg .

keluar jumpa syahmi , jalan tak sampai pun 5 minit .

aku : nah , present by !
syahmi : apa nie ? * muka senyum
aku : present anniversary kita lah .
syahmi : thanks syg , tapi simpan kan dulu boleh ? * dia bawak motor
aku : mana boleh , nie kan present by . K bye !

terus aku belah cepat cepat and said love you kat syahmi . * nasib baik

sempat . HEHE ! Aku belah sebab nak suruh dia bawak balik present tuu .

Tak lama tuu , syahmi text aku , syahmi kata dia dah sampai rumah and

present pun sama :)

syahmi : nakal ea , ingat kan suruh datang sebab ape , sumpah cuak .
aku : kenapa cuak pulak ?
syahmi : yelaa , mane tak cuak . Tak sangka pulak jadi cmnie , mati mati by ingat syg nak kena kan by suruh jumpa baba .
aku : hah ? kenapa pulak ? Baik datang rumah je terus .
syahmi : serious by pikir cm tuu taw , dalam aty by kata . " mati lah aku "
serious by ingat syg nak bawak by jumpa baba .
aku : HAHA , apa lah .

Apalah , ingat aku nie sekejam tuu ke ? Serious tergelak kalau baca balik text

syahmi tuu . Patut lah dia berpeluh peluh masa jumpa aku . Rupa rupa tengah

nervous patut lah .

Hari tuu syahmi tanya ,

syahmi : kenapa syg beli kan sweater tuu warna kuning ?
aku : lah tak suka ke ( dalam hati ) , kenapa ?
syahmi : tahu tak warna kuning tuu favourite by dulu
aku : * fuh lege , lah yeke ? actually main beli je . Sweater tuu nampak nice .


Hehe , nasib baik syahmi suka . * thumbs up !

aku bagi tahu dekat syahmi , kalau perlu pakai taw . Klau tak simpan je .

dia kata ok !

dah

Tuu je kisah nye , tapi tak semua lah aku cerita , kena private sikit :)
HAHA , panjang pulak post kali ni . Sekali sekala tak pe kan ?

doa kan aku dengan Syahmi kekal ye ? terima kasih .

kay lah bye , kalau type lagi pun bukan nya korang baca .

Betul tak ? * ini lah manusia .

hope korang time baca tuu faham lah cite nie , walau pun aku sendiri
rasa macam meraban . HEHE !

Monday, 2 April 2012

cat kelas !

assalamualaikum :)


dah seminggu tak update blog , HEHE ! ni nak cerita ni , hari tuu kelas aku

ada sesi cat mengecat , tapi tak ramai pun yang datang tolong . Masing

masing ada alasan tersendiri , tak boleh pakai nye budak .

budak laki pun tak ramai , nasib baik boleh meringankan beban , alhamdulillah .

dalam pada tengah sibuk sibuk mengecat tu , alu pun ape le lagi , sempat

le amek gambar ! HAHA , cm tak biasaa pulak ye , jom tengok gambar nak ?

okeyy , tunggu jap .


masa ni aku dengan roudah sibuk cabut benda yang lekat warna hitam tu ,

siap pakai tangga lagi taw . Yelaa takut tak sampai si roudah tuu kang . Aku

ni dah lah penakut nak pnjat . Masa ni jugak lah kite orang tengah tunggu si

rara gang tuu belikan MCD sempena lunch :)


lepas dah makan MCD , masing masing buat keje sebelum leader marah

macam singa !


lepas tu , tengah sibuk sibuk buat keje ni tetibe ada pulak minah giler camera

datang dekat aku , hah ni lah akibat nye . tengok ni ..


hah see ? Nasib baik comel kan ? HAHA ,

tak lama tu aku pulak yang gatal nak amek gambar dowang .

nie yuli , azmira and fikah yuslan

azmira dengan leader kami farah

aku pulak kat dalam kelas tu macam orang tak betul pun ada jugak , yela

orang tengah sibuk buat kerja then aku pulak merayap satu kelas cari kerja .

mane tak nye , kerja aku cabut bende warna hitam tu je , thats why lah sebab

bende tu dah siap !


ni cat kelas aku , tema untuk tahun ni pink , favourite colour tuh !

can't wait nak tengok hasil kerja nanti .


roudah and nawa

lepas dah merayau satu kelas , aku pergi kat luar jap . pergghhh memang tak

sangka lah yang roudah pandai bertukang , gambar tu dia tengah ketuk pintu

sebab nak pasang lock . uishh , tak sangka siot !

lepas tuu sesi cat pun bermula then aku ni sebab kan nak dapat kan experience ,

orang sibuk cat aku pun nak cat jugak . The end aku cat bukan nya lawa

sangat pun , tangan gatal cmni lah .

Nasib baik cat separuh je ,

After that , bila dah siap cat . aku dengan member pun balik .

Penat memang penat sebab tak cukup rest , balik pun bukan nya boleh tidur .

Balik nak dekat pukul 6pm memang lah .

That's all untuk story , thanks for watching . Hope you guys enjoy !

Kalau suka follow ye ?

byebye ")
"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>