Saturday, 28 July 2012

kasut ? siap !

assalamulaikum :)




akhirnya kerja kursus aku siap jugak . Ingat senang ke nak siap kan , makan

bebulan taw .

Banyak masa aku hilang sebab kerja kursus seni tuu .


kadang kadang sampai tak buat hw lain asyik mengadap benda tuu je .


yang foolio lain , nak siap kan kasut pun lain .


hari tuu last minit dah nak kena hantar nie , 2 hari aku tidur lambat .


sampai pukul 2 pagi .


Pastu bila hantar kat cikgu , ada je yang tak kena sampai kena buka


balik benda binding tuu .


cikgu cakap " awak nak dapat A kan ? So dengar cakap cikgu ye ."


nasib baik nak dapat A nye pasal ,


kalau tak aku buat cincai je , janji hantar .


Tapi aku tak boleh buat macam tuu sebab baba aku awal awal dah sound


" kak long kalau tak dapat A dalam subjek seni siap !


Penat je hantar sampai kelas art . Tak dapat A+ pun janji nak A


Tak na A- "


stresss wooo ,tinggi nya harapan baba aku .


mybe sebab aku anak first kot .




tapi aku mmg dah target A+ pun , sebab nanti alau ada rezeki aku nak


amek course seni .


Nanti boleh jadi cikgu seni ..


pastu aku nak mintak luar melaka . haha !


Biar semua orang rindu kat aku .



wahhhh ! Bestnyaaaa kalau ada ramai orang rindu kat kite ....



Semalam kecoh gila cakap pasal PLKN .


Balik sekolah je aku terus ckeck .


hati dup dap dup dap .....



" Maaf ! Anda tidak terpilih untuk ke PLKN bagi sesi 10/2013 "



selamat ,,.....




tapi aku tak boleh happy sangat sebab takut bagi sesi 2 nanti


tak pasal pasal nama aku naik .


Kawan aku roudah dapat ..



Kesian dia . Dia tak nak sebenar nya tuu .


Syahmi pun tak dapat jugak , samalah macam aku . haha !



kepada siapa yang dapat tuu , tabah kan lah hati mu .


hari nie dah masuk 8 hari berpuasa . Alhamdulillah aku setakat nie genap .


tak tau pulak kalau tengah nanti terpleottt !


Malas nak ganti , kan best kalau perempuan pun dapat


puasa full .




Friday, 20 July 2012

my belated birthday !!

assalamualaikum :D




peeps , hari nie kite nak update . haha . yucks gedik ...

first of all aku nak cakap thanx kat kawan kawan yang wish masa birthday


aku hari tuu . Love them ...


nak tahu tak yang paling best first wish aku tuu mesti lah yang tercinta


that is my boyfriend syahmi .


the story begin , birthday aku pada 18/7 masa hari rabu .

syahmi dia wish kat aku awal 7 jam . hewwwww ~



dia wish masa hari selasa , that day syahmi bawak aku keluar .

Macam biasa lah , hehe !


Dating je keje even spm is coming around , .. Watlek !


sambung story , petang selasa tuu dia bawak aku pergi jj baru , then aku


tanye kat dia " nak buat ape nie ?''


" mak by panggil jap "..


aku dah pikir lain , eh tak kan lah dia nak bawak aku jumpa mak dia pulak ?


kenapa tak cakap awal awal ? Boleh aku pakai baju kurung ..

*dandan je kau :P


tuu semua hanya berkata kata di dalam hati ,..



pas tuu syahmi suruh aku tunggu kat dalam kereta . Lama lah jugak .

Macam orang gila .


after that , aku nampak dia keluar dengan something kat tangan dia .


nak tahu apa ? BASKIN ROBBINS !


wahhh , sumpah terharu ..


benda tuu aku mintak kat mak aku , ada jugak lah aku type kat dalam


blog . Eh jap , macam mana syahmi tahu aku nak kek tuu ?


sama pulak tuu macam aku request .


Dia baca blog aku ke ? OME !

lantak lah . haha !



segan sangat sangat masa tuu , dia siap wish bagai and aku ada


suruh dia nyanyi , haha . Padan muka tapi comel .. awww aww !



dia kata kat aku '' sorry kek nie kecik je ,''


hey syahmi , besar ke kecik ke , aku tak kesah lah .


nie adalah kenangan dengan kek tuu before makan ..




sama sangat sangat dengan yang aku nak tuu , thanx syahmi !


okeyy story pasal tuu dah habis , next !


bila malam tuu aku pergi makan , best !


esok pulak masa hari rabu , ramai gila kot tahu birhday aku .


bila aku jalan je ramai wish , cehh jadi topp jap . *perasan


haziq dengan apan siap nyanyi kan lagu at aku masa kat dalam kelas .


semua lagu hari jadi dia nyanyi kan kat aku ,


very appreciate them !


roudah dengan farah pun nyanyi jugakk kat aku ... sweettt ~



nawa pulak tetiba je bagi aku nie ..



comel gila benda nie , haah ..


thanx friend ..


this year last aku dapat wish birthday yang melambak cmnie .


Tahun depan belum tentu dapat kan ?


Yelaa dah ta sekolah lagi :(



pape pun thanx tau wish kat aku , aku sayang orang !



tak lupa jugak kat family aku , love youuuu ~



byeee dearest blog ,, off to class art :D


before that , selamat berpuasa ye ..


jangan tinggal tinggal taw ...


salam ramadhan al mubarak :D kepada umat islam di seluruh dunia ..

Saturday, 7 July 2012

hai julai :D

assalamualaikum :)





hai peeps , hari ni baru nak update . Yela hari tuu rasa macam nak update tapi



tak de idea + tak tahu nak update ape .


tak kan lah nak update cmnie kot " hari nie ayah bawak saya dgn adik pergi


breakfast kat five star restaurant ."



Yucks , dah le show off . Pas tuu simple benau ~



tapi hari nie idea datang sebab its julai !



Nak tahu sebab ape aku rase syokk sangat ?


Sebab this month is mu birthday ! *jangan lupa bagi hadiah :P


aku ada mintak kat mak aku yang aku nak cake BASKIN ROBIN !


aku cakap lah kat mak aku yang cake nie kite boleh choice flavour ape



yang kita nak , design macam mana , size dia .


harga pun dia charge ikut besar cake tuu .


kalau besar cake tuu , besar lah nilai duit yang kena keluar kan . Haha !


aku dah request kat mak aku macam yeye taw , mak aku buat tak tahu je .


sedih , sobss sobbss  ...


kalau boleh nak yang ais krim nye , yumm yumm !



kalau korang pemurah hati , bagi lah kat aku .


haha . lokek duit korang ..





kalau boleh aku nak yang macam nie ...




dengan yang nie sekali .

Korang yang tak pernah try for order tuu , try lah .


mesti puas hati dengan cake tuu sebab orang tuu akan buat ikut cita

rasa korang :)



asyik asyik kalau birthday je pergi cari secret recipe .


dah lah flavour dia cm tuu je , walaupun sedapp !


ape kata sekali sekala try nie pulak , mana tahu nanti smpai


dah tak nak makan cake yang lain , haha .



kbyeeee ...


siap pergi KL !


yipppieeee ....





"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>