Thursday, 31 May 2012

panah petir !

assalamualaikum :)


hey , rindu tak dengan aku ?


perasan je kan ? dah lame nye aku tak update . Dah seminggu lebih dah ,


kesian blog pink nie , hari tuu exam aku semua berjalan dengan lancar

and aku bersyukur sangat sangat sebab dah habis ,


aku ingat lagi masa hari khamis hari tuu , balik sekolah ingat kan nak

update blog , alih alih internet rosak sebab kene panah petir .

mmg malam tuu hujan lebat + kilat bagai semua .

mak aku memang ada tutup suis , tapi silap nye tak cabut plug tuu .

akibat nye kene lah sambau .

dengan muka excited nie , tengok tengok ta de connection ,

menyirap satu badan aku nyah ,


bila baba pergi TM ingat kan nak betul kan semua , dia kata kene charge

150 untuk beli moderm baru .


hehe , akhirnya hari nie baru dapat !


yeayhhhh !





terima kasih Allah ....



3 hari lepas ada buat perkampungan ilmu kat sekolah ,


pergi pun sebab nak makan free je , bayar 10 hingget taw !


hari isnin makan nasi goreng + telur

hari selasa makan nasi lemak + telur

hari rabu special sikit makan nasi putih dengan sambal ayam


nasib baik sedap der , kalau tak aku damn sekolah tuu !


lepas nie aku dah boleh lah komen komen kat blog member aku and update .


tak de lah termimpi mimpi lagi ...


kbye guys , nak chaw sebab jap lagi cerita Friday I'm In love kat TV9 .


tengok lah , sumpah nanti mesti korang tak nak miss !



p/s : mana yang rumah dia pakai wireless macam aku , pastikan yang plug

dicabut apabila hujan kilat melanda ye ?

nanti kesian kat mak bapak korang nak beli moderm baru , hehe .



Tuesday, 22 May 2012

saya menang lah :D

assalamualaikum :)




hai semua , haha . Semalam lupa nak update sebab buzy sikit + tak sempat .


hari nie macam ada time and tak berapa nak buzy sangat so update sikit lah .


semalam kan aku exm science 1 and 2 kan ? ingat tak wey ?


memang susah tapi asib baik cikgu science aku masuk masa kite orang exam


tuu , ada lah tanya cikgu sikit .



then hari nie pulak exam ert ( ekonomi rumah tangga ) . Memang susah .


ingat kan senang le macam UPP1 hari tuu , macam yeye siak aku hafal


bab kain kain bagai tuu . Alih alih kua tak seberape pun .


hampeh betul ,


siap aku sempat tidur lagi taw , agak nye penat nye pasal + otak tengah


blank .



esok pulak aku ada exam seni 1 and 2 , hah PSk sekali .


seni aku dah practise , tapi nie jap lagi kene practise lagi . Bukan ape


takut lupa je esok ,


nampak tak kat title aku hari nie ? Kan aku taip aku menang kan ?


tadi lah masa kat sekolah , masa tengah dok sedap borak dengan member .


tetiba cikgu math aku , cikgu izwana cakap yang poster mathematic and sains


hari tuu aku menang ! Dapat tempat first pulak tuu . Hehe !


mesti lah aku happy , mana tak happy .


sebenarnye aku saja saja je buat sebab nak puas kan hati cikgu .

aku buat pun tak lah sehebat mana pun kalau nak dibanding kan kawan aku si


elyna tuu . Dia punya lagi cantik .


maybe rezeki aku kot .




terima kasih Allah ..




dekat blog nie lah aku first bagi tahu , family aku sorang pun belum tahu lagi .


semua sibuk kerja je , mak dah tidur .


baba pulak hari nie tidur awal , aiii tak dapat lah nak dengar berita gembira nie .


tak pe esok aku bagi tahu dorang , comfem dorang be proud of me .


Mana tak nye , tak sia sia mak and baba hantar aku pergi class art .


labur duit lagi .


nasib baik berbaloi .


kay lah nak story tuu je actually , tapi dah tersasar jauh pulak .


sorry okeyy ?


kbye , ily * tetiba pulakk





Sunday, 20 May 2012

web cam sampai pagi !

assalamualaikum :)



hey peeps , nak tahu ta semalam kan aku berweb cam dengan syahmi sampai


pagi wooo ,...



kite orang buat cmnie sebab aku tak de kredit . Then aku tanye lah dia .


dia nak texting or ym ?


okeyy mesti lah ym sebab jimat segala gala nya ,


kite orang ym dari pukul 11.50 sampai 3 lebih (pagi)


best sangat sangat sebab dapat tengok face dia masa dia mengantuk ,

comel je dia , hehe !


syahmi , nanti kite buat lagi taw !


sayanggg syahmi sangat sangat !


tapi shafieqa tak curang pun , sebab kat contacts senua cousin . Okeyy ?


kbyeeee ,


nak story tuu je .


btw , esok aku exam science 1 and 2 .


takut nye . Kene banyak study ! Hooreeyyy !




Friday, 18 May 2012

hey ! Kite dah baik dah :D

assalamualaikum :)


hey , hari nie aku dekat sekolah happy sangat sangat .

mane tak nye , aku dah okeyy dah dengan bff aku . Seronok giler der .

sumpah macam hape je , kelakar pun ada jugak .

aku sengaja je tak nak mention kan nama dorang sebab tak nak dorang malu .

kononye ,

Semalam petang lepas aku update blog , aku ingat kan nak text bff aku.

nak bagi tahu lah dia kenapa dia buat aku macam tuu .

then , tak sempat sebab sakit kepala melanda and apelagi ...

bedebusssshhh ! *tidur lew

malam tuu tak silap aku dia text aku !

haha , macam tak caya je .

aku baik dengan bff aku nie melalui fon je , texting and ada lah feeling

feeling sikit .


pagi tadi masa kat dalam kelas , time tuu tengah study sejarah sikit untuk

last nye . Aku pergi dekat tempat dia and cakap kat dia yang aku miss

giler giler kat dia !

aku hug dia macam orang giler , sumpah rindu walau pun just 1 hari je kot 

tak bertegur .

hati aku senang yang .. perrggh teramat sngatsangat !

nak buat sejarah pun hati senang je .

bila dah settle sorang , tinggal lagi sorang . Time exam , puas aku fikir

macam mane nak minta maaf and buat dia happy ?

idea dan ilham datang secepat mungkin .

nak tahu cara apa yang aku buat ?

masa tengah examnie , aku koyak kan kertas . Sikit je , then kat belakang tuu

aku tulis macam nie , dengan menggunakan tulisan terbalik .

" farah kite minta maaf nie , awak jangan lah marah lagi :D

nanti cepat tua :) "


after that when exam habis je , kelas a little bit messy sebab masing masing

keluar angkat beg ,

aku dengan pantas nye letak kan kertas tuu kat bawah biskut yang aku

bawak .

haha ! sumpah kelakar , aku nie mana le tahu nak pujuk orang bagai .

Even syahmi pun aku tengah banyak belajar nie .

Tapi macam dah okeyy bab pujuk memujuk .


The end of our friendship story , kite orang dah gelak sakan macam dulu

balik ! Yippiyyyy !


Terima kasih Allah..



pasal exam pulak , hari paper dua dua sejarah yang aku tak minat dari form 1 .



macam GAGAL jee , oppss teettttt !



mampus kau ieqa ! Pak rashid kalau tahu anak dia macam nie ,

masak kari aku .


hey , kite dah ada orang yang rajin baca blog kite taw , jangan jealous .


sebab kadang kadang kite pun baca blog dorang jugakk .

Member aku jugakk lah , haha !

nah nie blog depa , gi sat tengok and follow taw .

wani and nawa

click je , kbyeeee .

ready for tuition stuff , esok !

nak mandi .


* siapbagitahu :P

Thursday, 17 May 2012

dipulau oleh bff sendiri :(



assalamualaikum :)


hey you all , still boleh happy walau pun mood hari nie sedih , feeling pulak

kecewa .

hari nie hari yang paling malang kot bagi aku , dah lew kena pulau bff sendiri ,

cakap pun buat tak layan je ,

aku nie bukan tiang lah

first , aku tahu lah yang memang salah aku . Salah nye sebab aku tak datang

semalam sempena hari guru tuu .

Tapi aku dah bagi tahu dorang awal awal ,

Aku ingat kan yang bff aku tuu gurau gurau dengan aku , dia kata

kalau aku tak datang , dia nak ngajuk dengan aku .

mane tak nye selama nie dia gurau macam tuu , that's why lah aku

tak amek port sangat .

rupe rupe nye dia betul betul lah , serious aku tak sangke .

malam tadi aku call dorang banyak kali tapi sorang pun tak angkat .

aku just nak minta maaf ,

text pun tak reply , reply pun macam nak tak nak . Marah marah pulak tuu .

Aku dekat rumah hanya mampu berdoa supaya esok tak de bnde yang

tak diingini berlaku ,

tapi malang , tekaan aku 100% salah !

pagi tadi kat kantin , macam biasa lah sebelum naik kelas memang buat revision

sikit kat kantin .

selalu nye sebelum pukul 7.30 dia dah datang kat kantin and kita orang

sama sama naik kelas ,

tapi hari nie tak pun , hati aku hancur and kecik hati sikit lah .

tapi aku tak kisah sangat :)

tapi tak pe lah , at least tak lama tuu dorang datang walau pun late sikit .

yang paling aku tak suka tuu masing masing buat muka dengan aku ,

terperanjat beruk aku , tapi buat buat relax .

* cover lettew

ater that bila dah sampai kat kelas , aku try panggil nama dia .

yelaa aku tahu salah aku .

aku panggil nama dia agak kuat , tak kan lah dia tak dengar .

dalam hati aku cakap macam tuu lah .

then aku tak puas hati nie , aku pergi kat tempat dia tanya dekat dia

kenape tak angkat call aku semalam ?

text pun macam nak tak nak ,

dengan muka yang agak tak de perasaan dia boleh buat buat tak dengar .

sumpah aku kecik hati ,

memang feeling aku masa tuu macam nak menangis .

tapi aku tahan kan sebab tak nak orang tahu .

* malu lettew ^^

start dari tuu sampai lah balik sekolah tadi aku tak bertegur dengan dia .

aku memang nak tegur dia , tapi takut dia buat tak layan dekat aku ,

nanti orang kata aku nie macam  ss .

sumpah aku rindu kat dia , aku nak cerita macam macam kat dia nie ,

nak gossip gossip dengan dia , study sama sama dngan dia .

macam macam lagi lah ,

rindu nyerr !

tapi tak sangka pulak benda yang aku tak nak nie boleh berlaku .

mesti ada yang hasut ,  haha !

* teraseke ?


dah dah stop bad story , tadi aku baru je habis buat math 2 and agama 1 .

yippe akhir nya selesai jugak math , hilang sikit beban di kepala . Haha .

kay laa nak tidur jap , sakit kepala sebab banyak perah otak kat sekolah tadi .


doa kan lah aku cepat cepat baik dengan bff aku tuu , aminnnn !



miss laughing with you sayang <3




kbyeeeee , thanks for reading luahan hati aku yang meraban nie .




Wednesday, 16 May 2012

lagi 3 paper settle :D

assalamualaikum :)


hai peeps , tadi mase exam kat sekolah settle 3 paper . Bi 1dan 2 , math 1 .

Bi buat masa sekarang nie senang lah , macam berlagak je . Tapi math ....

soalan matrik memang boleh jawab tapi ada half tuu aku hentam , hehe !

yelaaa , mana tak nya kepala otak dah pening wooo .

hari nie kite relax relax jap , esok tak de paper sebab sambut hari guru .

balik pun not bad lah awal jugak , pukul 12.40 . Pengetua baru nie best sikit .

sporting pun ye gak .

sayang lah kat pengetua , * gurau

aku nie macam yeye bagai sayang pengetua lah hape lah tapi esok bukan

pergi sekolah pun . Memulau je keje . Tetibe tadi kemalasan melanda .

nak duduk rumah and tidur puas puas , yeayhhh !

memandangkan esok hari guru , aku pun nak wish gak kat cikgu yang pernah

ajar aku dari aku form 1 sampai lah form 5 nie .

Nak sebut sebijik sebjik memang lupa , cikgu pun berbagai bagai .

nie aku wish kat cikgu yang aku still ingat jela nama dia .

walau pun aku tahu yang cikgu tuu tak kan pernah tahu yang aku wish dia kat

online diary aku nie . :)

now start !

to : cikgu rohana , zuraini , siti salwa , han , azlyn , ust wan chik , ust zahari

awang , zahari japar , ust fadzlee ,

izwana , azlah

dan lain lain . * give up nak pikir nama cikgu

saya sayangg cikgu cikgu saya ! * terharu

kay that's all for today ,

kbyeeee !

Monday, 14 May 2012

baru selesai dua kertas :(

assalamualaikum :)


tadi aku baru je habis exam bm 1 dan 2 , still ada banyak paper lagi .

rase macam tak nak je ambil , tapi ape kan daya , nak ke tak nak ke kena

ambil jugakk ! Kepala hotak memang stress nie , mane tak nye esok dah

exam math and bi . Bi insyaallah aku boleh tapi mathh....

haishhh , mesti boleh punya .

jap lagi lepas mandi nak buat revision math banyak banyak !

semangatnye aku , haha !

kepada syahmi , sorry sebab tak dapat texting untuk exam week nie ,

nanti kalau tak exam or weekends nanti texting sampai lebam kay ?

setuju ? hehe ,

dah lah , tuu je kot nak story for today .


Esok update lagi ye ,

kbyeee peeps !

Sunday, 13 May 2012

exam mid year and happy parents day !

assalamuailaikum :)

nie nak update jap , tetibe je rasa macam nak update. Haha . Ni dah masuk

hari ahad , esok sekolah then ada mid year exam . Study satuhape pun belum

lagi . Cuak nye nak ambil exam kali nie . Takut gagal , grrr !

Hope tak delah , sebab dah nak spm nie  mane boleh ada gagal ! Noooo !!

doakan aku banyak lulus kay ? HAHA ,

bulan nie ada parents day , aku disini ingin wish kat parents aku , jap ea ..

" mak and baba , terima kasih atas segalanya ! "


sampai disini sahaja lah ,taktau nak type ape lagi . Study hard taw ,

kbyeeee !
"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>