Friday, 30 November 2012

saya rindu awak , tak pelik pun

assalamualaikum :)







serious rindu awak . Tapi tak pelik pun .


dah biasa dah kan kan ? Last kita jumpa masa kat sekolah , that day ada


exam science , 21/11/12 hari rabu 


i still remember . Tu pun jumpa kejap je , kat susur gajah tuu hah .


tapi syukur je dari tak jumpa langsung .


start from that day untill now tak jumpa jumpa .


kalau nak jumpa sngat pun tunggu lah paper minggu depan .


i think tuu last ever jumpa dia , and tengok dia pakai baju sekolah 


bagai . Arrrggghhhhh .


Kalau dulu hari hari jumpa kat luar , best that time , rindu pulak haih .


okeyy lah nanti i dah ada lesen i rempit lah pergi rumah you nak jumpa you .


hahhah LOL


ppastu kita boleh jadi cmnie ... secara sah okeyy ?


sweet woooo


okeyy semalam aku dah habis kan paper ert and seni .


seni memang terbaik !


aku skor A+ for subject tuu , weeehaaa .


orang lain dah merdeka sakan aku yang amek ekonomi asas nie still 


exam lagi , minggu depan last !


pastu yeayhh merdeka *flag*


budak budak sastera semalam menganjing betul .


siap kay motor dorang letak number plat habis spm lah , spm lah .


kay serious aku jeles .


tak pe nanti kau merdeka jugak sabar je .



and one exciting thing is lepas spm nanti aku ada date dengan lesen !  Yeayh



aku habis 6/12 hari khamis petang pukul 4


date dngan lesen hari sabtu pagi , weeeee


okeyy semua tuu my dad uruskan , cun tak ?



semoga tak gagal sebab duit pun melambung wooo




pasal keje ermmmmm don't know yet , kalau ada keje je lahh .


kt rumah pun macam hapee je melanguk pastu makan pastu guling guling


satu rumah .



BOSAN !



arrrghhh tak sabar nak free from sijil pelajaran malaysia .






wish me luck and have a good result yaa ! 

*thumbs up*






saya rindu awak muhammad syahmi <3
















Sunday, 11 November 2012

muslimah sejati

assalamualaikum ;D





setiap manusia pasti melakukan kesalahan dalam diri mereka . Tak


kira lah besar atau kecik . Begitu juga aku .


aku ingat lagi masa aku free hair , peh kemain hot lagi aku .


Kalau hang dengan member , hah aku sorang je tak pakai tudung .


dress up aku jangan dipertikai kan lagi lah , dengan baju macam 


tak cukup kain lepas tuu dengan seluar yang pendek macam amoi 


sebelah rumah aku tuu . haish aku sendiri pun kalau 


diingat kan balik pakaian aku memang malu sungguh , sampai dah tak


sanggup melihat nya .


tapi Allah masih sayang kan hambanya , Dia masih memberi 


peluang yang bersinar sinar untuk aku berubah .



Alhamduliilah pada usia aku 16 tahun dan awal bulan 4 , aku mula 


mencari nur dalam diri aku , 


sampai family aku tekejut dengan perubahan aku tetiba nie .


aku ingat lagi kata kata arwah nenek aku tengok aku berhijab bagai .


'' kau nie macam warak tak betul pahal ?''


aku boleh gelak je masa tuu .


kawan kawan aku always give moral support kat aku , mesti lah dorang 


suka kan tengok aku dah berubah ? ceh ceh ..


pastu aku try belajar macam macam pasal aurat nie .


dulu bagi aku rambut je kene tutup . tapi bila aku dapat lagi


satu hidayah dalam diri nir baru baru ni .



Baru aku tahu islam mewajibkan seseorang wanita menutup seluruh tubuh 


badan nya kecuali muka dan tapak tangan .


aku rasa aku sekarang di stage 6-7 , anda ?

now aku dah tak pakai lagi baju yang singkat and ketat ketat . 


kalau pakai sandle pun dah pakai stokin , baju pun mesti pakai inner .


bertudung pun dah tutup dada . And all islam wajib kan aku 


dah buat , solat pun alhamdulillah cukup .


sepekara je lagi yang aku belum buat .



iaitu membataskan pergaulan antara lelaki dan perempuan .

sebab aku tak nak dpat ganjaran di akhirat sebegini rupa




tapi aku nak yang macam nie , syahmi kalau awak dah betul 


mampu , cepat kan lah benda yang baik ni ye ?




tuu yang aku kene buat , kalau boleh keluar pun jangan lah berdua je .


bawaklah anak buah ke pupu pupu ke , adik ke .


janji ada orang ketiga , aku tak nak dah orang ketiga tu setan .


macam macam boleh jadi kang ,



so aku harap syahmi dapat baca nie supaya dia tahu aku berubah kerana 


Allah , dan aku still sayang kan dia walaupun aku dah jadi alim sikit , 


cehhh haha .


so Muhammad Syahmi , saya harap soalan awak yang awak tanya kat 


saya tempo hari dah terjawab lah ye ?



saya harap sangat awak faham apa yang saya alami sekarang .


saya nak awak tahu nie ...



insyaAllah saya akn menjadikan awak lebih baik daripada hari ini .


saya nak hubungan kita ni mendapat keredhaan dari Allah .


sebab itu amat bermakna bagi saya dan saya nak 


kekal selamanya dengan awak ...



insyaAllah one day dengan awak kan ?


saya pun nak awak belajar tentang islam dengan lebih mendalam 


sebab one day kalau ada jodoh awak akan jadi imam saya .


so please read this syahmi .







insyaAllah kalau ada jodoh antara kita tak kemana dan 


andai tiada jodoh saya redha dengan ketentuan Allah terhadap kita .






aku bersyukur kepada Allah kerana masih memberi sinar nur nie kepada


hambanya yang hina nie .



harap segala dosa aku diampun oleh Nya .




sekian ...




Saturday, 10 November 2012

Saya Team SPM 2012

assalamualaikum :)



wahh tak sangka aku dah amik spm hari isnin hari tuu .


dah 9 peyypersss aku amik and lagi 9 peyyperss to go .


alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancar , cuma sejarah agak 


susah dan bukan aku je yang mengeluh benda yang sama tapi kawan 


kawan aku pun mengeluh jugak , takpe dah ketentuan Allah kan ?



serious masa malam nak amik paper bm tuu aku tak boleh tidur .


rasa takut nak amik exam lah , nk melalak tetibe lah , jantung nie hah 


macam nak mintak melompat lompat . haish macam macam lagi lah  .


lepastu hari hari yang seterus nya mcam dah okeyy sikit .


now cuti exam seminggu sebab nak bagi laluan kat deepavali .


Lepas naik cuti tuu exam balik tapi banyak skip day .


arrgghh cuti ni pun tak boleh bersantai sangat sebab


paper agama dah sedia menanti untuk dijawab .


hewhew , takut nye .


aku harap sangat result aku better than pmr .


aminnnn ...




that's all for today sebab jakgi nak tengok x-factor . heee ~


btw , tarikh hari ni cun kan ? 

10/11/12



Thursday, 1 November 2012

Kegilaan Kami Sebelum SPM !

assalamualaikum :)




okeyy next monday is my SPm ! sumpah nervous and susah hati .


yeh just pretending that we cool .


just doa kan yang terbaik jela untuk aku .


aku akan habis kan perjuangan ku ini sampai 6/12/2012



amacam ? lama kan ?


spm punya pasal , ape pun boleh .



but , before that kite orang nak jadi kan kenangan form 5 nie 


adalah kenangan yang paling indah , guess what we do ?


biar lah gambar yang cerita kan segala nya .




masa nie ade kat bilik seni , cikgu ada buat pameran hasil kerja kursus 

pelajar .




bergambar bersama hasil kerja masing masing .









kalau sape yang pergi bilik seni , anda berpeluang merasai 


mencanting batik :)



nie hasil kerja kursus budak form 5 tahun nie .



nie kasut aku ? amacam ? cun kan . haha kay perasan .



then kat dalam kelas pulak .


must see !

















orang kalau dah cantik and comel , buat ape pun tetap cun kan ?


kami team SPM 2012 , anda macam mana ?






untuk helmi aris ke ? haha .



nah special for you syahmi , hamek cepat !





that's all for today , thanks .



wish me luck ya for SPM ? 



byeeee 


















"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>