Sunday, 11 November 2012

muslimah sejati

assalamualaikum ;D





setiap manusia pasti melakukan kesalahan dalam diri mereka . Tak


kira lah besar atau kecik . Begitu juga aku .


aku ingat lagi masa aku free hair , peh kemain hot lagi aku .


Kalau hang dengan member , hah aku sorang je tak pakai tudung .


dress up aku jangan dipertikai kan lagi lah , dengan baju macam 


tak cukup kain lepas tuu dengan seluar yang pendek macam amoi 


sebelah rumah aku tuu . haish aku sendiri pun kalau 


diingat kan balik pakaian aku memang malu sungguh , sampai dah tak


sanggup melihat nya .


tapi Allah masih sayang kan hambanya , Dia masih memberi 


peluang yang bersinar sinar untuk aku berubah .



Alhamduliilah pada usia aku 16 tahun dan awal bulan 4 , aku mula 


mencari nur dalam diri aku , 


sampai family aku tekejut dengan perubahan aku tetiba nie .


aku ingat lagi kata kata arwah nenek aku tengok aku berhijab bagai .


'' kau nie macam warak tak betul pahal ?''


aku boleh gelak je masa tuu .


kawan kawan aku always give moral support kat aku , mesti lah dorang 


suka kan tengok aku dah berubah ? ceh ceh ..


pastu aku try belajar macam macam pasal aurat nie .


dulu bagi aku rambut je kene tutup . tapi bila aku dapat lagi


satu hidayah dalam diri nir baru baru ni .



Baru aku tahu islam mewajibkan seseorang wanita menutup seluruh tubuh 


badan nya kecuali muka dan tapak tangan .


aku rasa aku sekarang di stage 6-7 , anda ?

now aku dah tak pakai lagi baju yang singkat and ketat ketat . 


kalau pakai sandle pun dah pakai stokin , baju pun mesti pakai inner .


bertudung pun dah tutup dada . And all islam wajib kan aku 


dah buat , solat pun alhamdulillah cukup .


sepekara je lagi yang aku belum buat .



iaitu membataskan pergaulan antara lelaki dan perempuan .

sebab aku tak nak dpat ganjaran di akhirat sebegini rupa




tapi aku nak yang macam nie , syahmi kalau awak dah betul 


mampu , cepat kan lah benda yang baik ni ye ?




tuu yang aku kene buat , kalau boleh keluar pun jangan lah berdua je .


bawaklah anak buah ke pupu pupu ke , adik ke .


janji ada orang ketiga , aku tak nak dah orang ketiga tu setan .


macam macam boleh jadi kang ,



so aku harap syahmi dapat baca nie supaya dia tahu aku berubah kerana 


Allah , dan aku still sayang kan dia walaupun aku dah jadi alim sikit , 


cehhh haha .


so Muhammad Syahmi , saya harap soalan awak yang awak tanya kat 


saya tempo hari dah terjawab lah ye ?



saya harap sangat awak faham apa yang saya alami sekarang .


saya nak awak tahu nie ...



insyaAllah saya akn menjadikan awak lebih baik daripada hari ini .


saya nak hubungan kita ni mendapat keredhaan dari Allah .


sebab itu amat bermakna bagi saya dan saya nak 


kekal selamanya dengan awak ...



insyaAllah one day dengan awak kan ?


saya pun nak awak belajar tentang islam dengan lebih mendalam 


sebab one day kalau ada jodoh awak akan jadi imam saya .


so please read this syahmi .







insyaAllah kalau ada jodoh antara kita tak kemana dan 


andai tiada jodoh saya redha dengan ketentuan Allah terhadap kita .






aku bersyukur kepada Allah kerana masih memberi sinar nur nie kepada


hambanya yang hina nie .



harap segala dosa aku diampun oleh Nya .




sekian ...




1 comment:

"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>