Saturday, 23 June 2012

Hari Sukan (Y)

assalamualaikum :)



hye , hei hoi ! Hamek kau .


hmm hari ni memang semangat update berkobar kobar , huahua !


Semalam ta dapat update sebab hari ni tak tidur awal macam semalam :)


Okeyy cmnie cite nye , hari khamis 21/6/2012 SMKBB ada buat


hari sukan sekolah . Kemain semangat taw aku datang .


Datang sebab nak sokong member , haha .


Best doh ... time tu semua dapat free taw .


Kalau hari biasa haram sekolah aku nak bagi macam tu ,


DIa bagi roti free , bubur durian and jagung free , air free .


Air dia bukan sebarang air taw , macam kat pasar malam dah

aku tengok .


Pas tuu macam biasa le mesti ada amek gambar kan ? Rugi tak amek .


Mesti rindu nak tengok gambar kat blog nie kan ?


Maklum le , tukang tiap nie suka membebel lah sekarang , haha !



    

Time nie sebelum kena turun padang bagai , semangat woo !



Lepas dah solat and makan semua sukan pun bermula dengan

perbarisan ... Sikit je sempat amek .


Orang ghamai !







Hah , nie pulak gambar rumah sukan masing masing !


Aku hijau !



Ape tah tema rumah kuning ni , Harimau Muda kot .



Tema nie pulak arabian night gituu , auww auww ~


Siap ada tukang sambut tetamu taw , cehh bagai .



Aku mesti le sokong hijau . Tapi tak tahu ape tema dia .

cm shial lah muka aku , haha ! Abai kan ...




Gambar nie sebelum farah pergi lontar peluru . Chaiyok !


Tapi sedih , dia tak menang :(


Janji dah do the best , kau hado ? Haha .


Takat tuu je kot gambar .


Pastu kan aku redah hujan sebab nak tengok haziq dengan apan


lari 4x400 meter .


Kencang lah dorang , Aku siap bagi sokongan aw macamm orang gila

kat tepi tuu ramai ramai .




haha , memang gilaaa ~


Tahun akhir lah kata kan ,



tuu je , semoga terhibur ye . Rajin rajin lah follow :)


Follow back punya , jangan risau !




Kbyeeeeee .....



* esok ada tusyen , arrrgggghhhhhhhh !

Tuesday, 19 June 2012

Ganti Puasa dan al fatihah ....

assalamualaikum :)



hye semua , hmm sementara tak de keje ni . Aku nak amek time nie 


for updating my blog !


alhamdulillah hari nie dah dua hari dah aku puasa . Bersyukur sangat 


semua nya berjalan dengan lancar .


kau nak tahu tak , puasa masa time cmnie mmg penat wooo ~



dah le cuaca panas , penat naik turun tangga sekolah , penat nak kemas 

rumah . Macam macsm lagi lah .


Dugaan lah katekan . 



Aku ada lagi hmm 8 hari lagi yang nak kena ganti . Banyak kan ?


Padan muka aku , sape suruh suka suka ponteng !


Masa kat sekolah lagi lah mencabar , mana tak nya kalau puasa 

ramai ramai tuu best taw sebab kalau kita penat , kawan kita pun sama 


sama penat . Nie tak tadi aku sorang je yang puasa .


Time rehat teman dorang pergi kantin pastu makan kat depan aku .


sabau jelaa . Istifar banyak banyak weyy !


Balik rumah aku penat sangat and terus tidur , haha !

gila tak penat . Tak rasa memang lah ,



Tapi kan kalau puasa kat sekolah best taw sebab waktu dia berjalan dengan 


laju . Kalau puasa kat rumah dengan kejap kejap tengok jam macam 


orang gila pastu golek golek satu rumah . Tak ke gila tuu .


guys aku ada berita sedih yang nak disharekan . Tadi sebelum maghrib ,


Farah call aku dengan nada yang mengejutkan , aku biasa lah mamai sikit .


Dia cakap '' piqa tahu tak ?''


Aku dengan suare bangun tido kata , '' hah ? Tahu ape ?''


'' Abang yuli dah meninggal ....''

''What ? eh , yeke ?'' 


" yee , kita pun baru dapat tahu nie . ''



'' hari tuu masa kenduri baru jumpa kan ?''



" tuu lah , hmmmm ..."




Serious aku tak percaya abang dia dah meningal .


abang dia memang ada sakit , sakit luekimia .


kejap kejap keluar masuk wad , demam , kesian doh .


Kadang kadang yuli yang jaga abang dia kat wad , hmmm ... 



Tabah dan cekal kan lah hati wahai kawan ku yulinazira .


Allah sedang menguji mu ....



Aku ingat lagi tahun lepas masa dia first time dapat tahu abang dia ada 


penyakit tuu , datang je sekolah macam orang gila taw dia melalak !



Kesian weyy , tak tipu ..


nie pulak abang dia meninggal , macam mana reaction dia kan ?


Tak dapat dibayang kan ..


kalau korang baca entry aku nie , jum lah sama sama 


sedekah kan al-fatihah kat arwah . Semoga ditempatkan orang 


orang yang beriman dan dicucuri rahmat nya !



Amin ~~




ingat lah setiap yang hidup pasti akan mati kan ?




Biar lah abang dia pergi , kalau dia hidup pun macam seksa kan dia 



dengan pelbagai ubat . Sedih lah !




kbyeeeee .........

Saturday, 16 June 2012

lesen !

assalamualaikum :)




kalau tak jawab dosa , kalau jawab dapat pahala ~



Lame nye tak update , sumpah buzy gile .


Bile dah form 5 nie kemain banyak lagi keje kursus .


Kalau sikit tak pe , belambak !



Kalau tak hantar or tak dapat nak puas kan hati cikgu , kena buat balik .


kan leceh . Nasib baik nak dapat A punya pasal , sabo jelaaa ~



Aku actually jealous tengok kawan kawan aku dah ada lesen .


Tak kesah lah lesen kereta or motor . Jealous sangat ! Damn ,.



Okeyy lah aku buat contoh paling dekat , kawan aku Farah .


Bapak dia memang tak kasi dia amek lesen motor takut apa apa



jadi kat dia . Then masa harijadi dia yang ke 17 hari tuu , dia terus amek



lesen kereta . Akhirnya sekarang dia dah ada lesen P .


So sekrang kalau ia nak pergi rumah aku pun dia dah boleh drive , huhu !



Tak yah nak call mak dia or bapak dia datang amek lagi .



even nawa pun dah ada lesen kan ? Betul tak ?



Dah boleh merempit , untung lah ~



Syahmi pun sama , dah ada lesen motor jugak tapi kalau keluar dengan



aku bukan nak bawak motor , pakai kereta pulak .



Kang kalau kena saman macam mana ? Kite orang jugak susah .



Time tak de lesen dulu kemain lagi . Main jauh lagi dia bawak aku ,



Sekarang ? Haram nak bawak lagi , hatuiiiihhh !



Yang aku nie pulak bila nak amek ? Hmmm , mak aku cakap lepas habis spm .



Dia kata nanti amek dua dua sekali .


Lamenye ! 



Tapi kadang kadang aku takut jugak , yelaa mana tak nye takut gagal je .



masa exam lesen nanti , i wish i can do the superb best !



Sebab nanti kalau gagal habis kn duit mak bapak aku je kena keluar kan .



Ingat repeat tuu tak pakai duit ke ? Sekarang nye zaman semua


cekik darah !



Tadi kan aku , farah and roudah pergi melaka sana .



Kite orang beli acrylic colour . Nak buat ape ?



Nak warna kat atas kasut lah sempena kerje kursus tuu .



Nanti kalau dah siap colour nanti aku upload kay ?




Hmmm , tak lama lagi dah nak puasa dah .



aku belum ganti lagi , insyaallah hari isnin sampai hari rabu aku puasa .



aku nak genap kan 10 hari ! aurrrhgggggg !!




kay lah byeeeeee ,

*tak tau nak type ape lagi dah , macam dah merapu . ^^





# nak out tapi tak de duit , kesian kan ?

Saturday, 9 June 2012

dah tua dah kawan aku !

assalamualaikum :)





woot woot ! Its ieqa here , haha ! Jap ea nak nyanyi jap . Tapi tak dapat



dengar suara pun . Malu lah , auww auwww !



Happy birthday to you ~

Happy birthday to you ~

Happy birthday to Shahizah ~

Happy birthday to you ~






Haha , dah habis dah ,



Sorry lah beb tak de present tapi dapat air tin je dri aku .



Pas tuu kau pulak yang kena belanja aku , haissh terbalik pulak .



Tapi present kau special taw , present kau nie le entry nie aku buat



special tok kau ! Haha ,




Jap nie kek kau , makan lah kalau boleh .


Jap ea . Sat je





besaw kan ? Makan taw . *sengal




Thanks sebab jadi kawan aku since 6 tahun sampai sekarang .


I love you :D




kbyeee , jealous tak ?


Kau hado ? Haha , kidding !


Friday, 8 June 2012

spy ? ohsem !

assalamualaikum :D



tak jawab dosa , kalau jawab sayang ~



hey peeps ! tetiba je rase nak update .



fisrt of all , entry nie actually untuk yang siapa makan durian dia lah terasa



enak nya . Okeyy ta ?



Aku sengaja je nak buat entry nie sebab nak sarcastic kau habis



habis then menangis pas tuu tulis lah kat dalam facebook or



twitter kau kata " budak nie macam sial lah "



deyyyy ! Sikit pun aku tak heran lah .



Kalau dia baca enty nie bagus lah , bagi soda diri sikit .



Kalau dia tak baca or terasa ? Banyak kan lah bertaubat :P



eleh kat laman sosial bajet macam matang lah , padahal hal orang sibuk je



nak mengadu . Memang hidup tak boleh tengok orang senang sikit ea ?



Tahu lah diri dah perfect , smart , luxury but otak kene tarok wayar yang



pasal jangan menyibuk hal orang . *ade ke ?



At least aku nie ada lah perasaan nak baik and try nak mesra alam dengan kau .



Tapi kau ? Habuk pun tak de . Puiiiihhhh !



Tahu lah kau orang kaya , tapi tak yah lah sampai malu nak mengaku sekolah ,



tempat tinggal , blaa blaaa lagi . *dahterasa?



Dapat sekolah pandai pun nak malu ke ?



Melaka nie ada macam kampung sangat ke ?



Hey , Melaka dah modern okeyy !



Patut nye bersyukur lah sebab tempat tinggal kau tuu area bandar kot .



pun nak malu ka ?



Lain lah kalau kau duduk kat area kuala sungai baru tuu . Hah tuu baru betul



kampung and jauh dari bandar , even orang yang tinggal kat sana pun



tak malu taw ! Proud lagi ada lah .



sengal nye kau , * kan dah terkeluar ayat buruk aku .



Tahu lah anak orang kaya kan , everything ada and dapat .



Petik jari jelah , tak pun tutup  je mata pas tuu mulut je sebut .




Senang kan ?





Tak  sangka lah kau macam  nie , sengaja je nak aku kene marah .



Mesti kau gelak kan aku . Pas tuu kau kata ohsem gilaaaa .



Tapi tak pe lah aku dah maaf kan sebab kau pun bukan nya matang lagi .



Childish lagi , still banyak benda kau tak tahu .



Nanti dah matang okeyy lah tuu . Janji jangan fitnah aku sudaahh der ,




Harap  dah besar or ada rezeki nanti dapat jalin kan hubungan yang



baik dengan kau !




kbye , sakit hati bila kenang kan balik .



nasib baik kau ........ aku , kalau tak sorry r !




p/s : to my kindly readers , kalau tak nak baca cepat cepat

pergi tempat lain ye ? Tak mintak kau baca pun .

Yag berminat and baca sampai habis tuu , nanti aku belanja minum air .

Amacam ? Okeyy kan ? Tuntut kat aku , haha !

Tapi kena soal dulu lah , sanggup ? heee ~

Tuesday, 5 June 2012

gila bertwitter .. aww .. aww !

assalamualaikum :)




hey you all , haha tetiba aku jadi gedik pulak .


macam biasa lah aku hari hari duduk kat rumah macam orang gila  ,


lepak dengan twitter aku lah , haha !





dah berapa hari nie bila aku bangun je of course lah text yang

tersayang , lepas tuu cepat cepat bukak lappy on twitter !


adik aku sampai mengadu kat mak aku , dia kata 24 hours je mengadap mak .


mummy girl betul lah kau nie dik ,


best lah twitter nie kalau nak di banding kan dengan facebook .


dapat bertweet , korang type je ape yang ada kat kepala otak korang tuu ,


then kalau dah ade kawan kat twitter boleh kenal kenal , boleh retweet ,


macam macam lah , tapi yang best nye dekat twitter nie tak de privacy .


apa yang korang ngumpat kat situu mesti orang lain dapat baca sekali :)


best sangat sangat !


then dapat follow real artis , followers banyak .

ada twitfamous !



kalau nak tahu apa tuu twitfamous kena buat account twitter lah ye ?


* mana yang tak de je


kadang kadang sampai lupa makan , mandi , kemas rumah . Haha !


tengok betapa dahsyat nye pengaruh twitter ! Jealous tak ?


haha , sengal lah .


to my friend nawa cepat cepat lah buat account twiiter ,


nanti mesti ieqa ada kawan yang gempak sangat sangat !


kbyeeee , nak tengok cite 3 janji and masterchef malaysia ....


Sunday, 3 June 2012

miss youu ♥

assalamualaikum :D




hey , cuti sekolah ni dah seminggu dah . Tinggal lagi seminggu je ,


mesti korang semua best an ?


pergi vacation bagai , wahhhh ! Untung nyer ,...


Aku ? Aku punya vacation lagi best taw ! kat rumah nie hah , teperap macam


hape nta .


boring sangat sangat !



Syahmi pulak dia sekarang nie dah ade kat Terengganu , pergi Pulau Redang .


Untung lah , family ada time nak spent sama sama .


Yang aku cuak nie takut kat sana tak de coverage je ,


nanti macam mana aku nak texting dia ?


tak kan nak tunggu sampai hari rabu kot , tuu pun belum tentu dia balik


hari rabu !


Now im starting miss him , haha XD


cepat cepat lah hari rabu ya allah♥          

selalu petag petang kita keluar sama sama ,

walau pun sekejap tapi okeyy lah dapat tengok muka syahmi ..




i hope you back soon !


balik cepat cepat taw ! Rindu siak ♥         


kbyeeeeeeeee !


Saturday, 2 June 2012

hari nie best ..,

assalamualaikum :)



hari nie best siot , mana tak nya . petang tadi lepak dengan syahmi .


after that dak farah call , dia kata dia dah sampai kat depan rumah ,


yang aku nie pulak bukan ada kat rumah pun , lepak atau pun dating lah kata


kan , hehe !


memang salah aku pun , sebab yang aku nie pun satu . Pergi silent kan phone


tuu apahal ?


kan dah kelam kabut suruh syahmi hantar kan ,


nasib baik farah tunggu tak lama , fuhhh !


lepas dah say byebye semua dengan syahmi , kite orang kene tunggu ira .


lambat sikit je , nasib baik sikit .


Kalau tak berasap dak farah tuu .


kite orang pergi makan cendol kat depan sana tuu , jalan kaki seyh !


petang petang matahari kau tim dengan aku , pasal tuu dia okeyy .


dah lama gila kite orang kempunan nak makan sana , macam macam hal .


tutup le , hujan le ,


nasib baik hari nie okeyy dengan tak hujan bagai .



tapi tuu lah lepak pun tadi tak ramai , kalau ramai ramai tadi mesti kecoh an ?


mesti pak cik tuu halau balik , sebab memekak !



tuu je actually , kalau rasa bosan blah aw .


aku pun bukan nye hamak sangat pun , kalau follow tak pe jugak .


yang suka baca macam nawa dengan wani aku sayanggg sangat sangat ! haha ,




k lah byeee . jum tidur , dah pukul berapa dah nie .
"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>