Sunday, 25 March 2012

ke putrajaya=hot air balloon !

hai readers , lama tak update blog . buzy with school work lah . How study awak semua ? Okeyy tak ? * tetiba je amek berat .

nie nak story sikit pasal festival hot air ballooon kat putrajaya tuu . Aku pergi dengan angah and anak anak dia . Biasa laa budak budak mesti excited gile .

Festival tuu pada hari sabtu lepas tapi aku baru nak update kan hari ni , dah seminggu dah . Tak pe laa , saja je nak bagi blogg semak menyemak .

Nak cerita panjang panjang pun dah tak larat , so biar lah gambar yang cerita kan segala galanya , okeyy ta ? Tapi gambar yang aku snap tak banyak , skadar suka suka shaja .


h
ni adik saya alan

masa nie baru sampai and budak kecik dua orang tuu dah excited benao tuu . Sorry jugak kat alan sebab kak long ambil gambar kau masa muka kau blurr . HEHE !


masa nie orang dah start ramai , sesak gila jalan . Sampai kene jalan macam penguin , boleh bayangkan tak ?



pas tuu jalan jalan lagi ;)



                                                    
anak siapa nie ? * nie puteri nakal

posing jap , beg tuu seriuosly bukan aku punyaa ! Just hold sahaja .


time nie hot air balloon tuu baru nak naik , dia ada banyak tapi malas nak ambil gambar . Tengok jela mana yang ada nie . okeyy ?




belikan mainan ni kat budak budak kecik nie , aku yang kene . Ada dia pergi tembak aku . Tapi gambar ni comel , nampak ceria .

Nampak nya macam takat tuu je , kan aku dah cakap tak bnyak kan ?
dah laaa byebye ! And thanks for watching :)
come again okeyy ?



Hope you guys enjoy , tata !

Tuesday, 13 March 2012

lonely without you ;(

segala bahasa loving-loving telah ditukar supaya tak de sape yang nak termuntah !!

sebelum tuu sila tekan playlist kat bawah tuu ye ? biar kasi gempakk !





hai , dah lah tak de mood nie , tapi ade pulak mood nak update blog , pelik kan ? * macam biasa je

well macam biasa aku dah terbiasa macam orang gile yang tah lah tak terkata . Rindu saya pada seseorang semakin membuak-buak sampai dah melimpah-limpah , meraban sudahhh .


awkkk , awak tinggal kan kite lame sangat lah . Kite kat sini dah macam orang gile tau rindu kan awak . Yela , seminggu pun tapi ta de khabar berita dari awak . Kadang -kadang ras macam saya ss ( syok sendiri ) sebab ape yang saya buat kat sini  saya kene inform kat awak sebab tak nak awak susah hati , lastly saya pulak yang susah hati sebab tak dapat khabar berita dari awak .
* almost crying


awak selalu cakap yang saya tak sayang kat awak , yela saya mengaku memang cara saya tak macam tuu tapi hakikatnya sayaaaaanggg sangat-sangat tau wak , awak pun selalu jugak kata yang saya nie tak pandai pujuk awak , tak pandai buat awak happy dan sebagainya . Tapi kalau awak nak tahu , saya dah try tapi ta de respon pun dari awak , thats why laa saya selalu give up .


Kadang-kadang saya dah try and keep trying , but awak still kata saya tak buat apa-apa , sedih hati saya wak , menangis saya tau . Tapi saya tak nak awak tau saya menangis sebab awak kata awak nak saya happy and ceria , barulah hati awak senang . Itu lah sebabnya .


Awak pun selalu pesan kat saya jangan nakal-nakal and jangan curang bila awak tak de , saya ikutkan aje kemahuan awak sebab tak nak awak sedih sebab saya tak suka orang yang saya sayang tak happy and pretending to be happy . Saya nak awak ikhlas dengan saya , barulah kita kekal lame , betol tak wak ?


Tapi yang saya sedih sangat-sangat bila ada je reporters ( kawan-kawan ) yang mengadu kat saya yang awak buat tuu laa , nie laa , sana laa , sini laa . Fuhhh tak tahan saya dengar dari dia orang .
Kadang-kadang pekak kan aje telinga , itu pun kalau boleh wak . Tapi ape pun dia orang nak cakap pasal awak saya tahu awak bukan macam tuu kan ? Awak bergurau kan ?



Tapi kalau awak nak 'bergurau' belakang saya tak pe sebab saya tak nampak . Tapi kalau saya dah terbaca and tahu macam mana ? Awak jangan lah buat saya kecewa . Saya sendiri pun tak pernah cakap sayang-sayang kat orang lain kecuali awak , tapi awak ? Ta pe saya dah maaf kan .


Seriously masa first time saya baca awak punya status saya menangis sebab saya ingat kan saya orang yang pertama and last awak bersweet talker or berbaby-baby bagai . Tapi tekaan saya silap .
Tak kan awak berkawan smpai boleh mesra sangat macam tuu ?
* crying


Saya harap awak tak baca lah entry saya yang nie , sebab nanti mesti awak cop saya jiwang karat kan ? HAHA !

Lupakan lah yang tuu , sekarang saya nak happy mood dengan awak sebab awak kan tak nak saya sad kan ? awak kan nak saya ceria kan ? Sekarang saya betol-betol rindu kan good night wish yang macam selalu awak bagi macam nie

awak : good nyte awak , love you so muchhh !
saya : good nyte and love you too but more ,


Awak ingat tak ? Tak pe lah , saya pun dah nak tidur nie , esok kan saya ada kelas tambahan ,
bubye and baiiii jelaaaa .


saya sayang awak !!

p/s : saya harap awak tak baca sebab tak nak awak soal saya macam-macam sebab nanti saya tak terjawap . Kalau awak baca jugakk , jangan buat macam tuu lagi ye ? Janji okeyy ?
and maaf lah kali nie post tak de pic sebab malas .

Saturday, 10 March 2012

exam untuk upp1 dah selesai :)



hai , akhirnya selesai jugakk peperangan membaca buku selama seminggu untuk exam upp1 nie , walaupun ada setengah tuu soalan dia tak lah susah sangat tapi amat mencabar okeyy . * macam pandai sangat lah aku nie ,

pape pon membaca buku nie ade jugak faedah dia , sebab membaca nie lah yang akan buat kita jdi pandai and boleh menjamin mase depan kita .
 study for future laa kata kan , lepas tuu solat jangan tinggal .
baru lah ilmu tuu berkat :)

dah lah hari nie saje je nak buat entry mengarut , nanti kalau result uup1 aku tuu dah keluar aku story lagi .taip panjang-panjang bukan nye bace sangat pun , * dah tahu dah .

kay bubye , nak tidur sebab mengantuk .

zzzzzz .........

Tuesday, 6 March 2012

merentas desa yang lalu !

walaupun merentas desa nie da nak dekat semingg berlalu tapi aku tetap akan publish kat dalam blog aku jugakk , peduli ape aku kata orang , aku tak kesah pun laa .
well , memandangkan hari nie aku tak pergi sekolah , akibat demam semalam yang belum reda lagi . nie semua berpunca angin sepoi sepoi semalam masa aku amek exam . baru kene angin sikit dah demam . tak tahu lah kenape , mungkin aku duduk betul-betul bawah kipas . dah laa kipas tuu dia orang bukak nombor 5 ! kan dah demam .

kan dah meraban aku nie , tadi kata nak cite pasal merentas desa , sekarang cite pasal demam bagai pulakk .
tahun nie aku last jadi pelajar sekolah , so kalau sekolah ada buat merentas desa nie join laa puas-puas . untuk enjoy gila-gila punyer dengan kawan-kawan aku ,



merentas desa nie semua bermula pada tarikh 29/2/12 iaitu jatuh pada hari rabu  ,
memang excited gila aku nak ' berlari ' . sekolah aku pun sengal , buat laa time pagi-pagi , nie tak sekolah kau buat mase ptg , makne nye pagi tuu belajar macam biasa sampai pukul 12.40 je , and then dia suruh makan ke solat ke or buat la ape-pape yang patut , yang pasti pukul 2.15 mesti berkumpul kat tapak perhimpunan untuk buat warm up . jap nak upload kan pic yang aku amek hari tuu .




fikah yuslan , roudah and elyna

pic yang kat atas tuu masa waktu rehat , masing-masing muka tak sabar-sabar . haha ! excited benau !


nie farah dengan ira

masa nie pulakk kite orang kene berkumpul kat tapak perhimpunan and kene tunggu smua orang berkumpul untuk buat warm up sama-sama . :)
muka ira dengan farah pun dah tak sabar-sabar , relax laa . nanti jangan lupa lari laju-laju tau !



roudah and me



aku dengan roudah pun ape kurang nye , ye tak ??
tak lame tuu lepas buat warm up semua , kite pun berlari laa , tapi tak laa lari sampai nak dapat kan nombor 1 gituu , lari-lari anak je , tak pun jogging laaa , nak buang an lemak-lemak yang ada nie . gagaga !
masa lari tuu cikgu bagi perempuan jalan dulu , ape lagi berebut laa semua , tak lame masa sampai kat tengah
 jalan , lelaki dah setat pencong wooo ! kencang gila dia orang , tapi kau tak kesah , kata nak enjoy , so relax sudaaa .


masa tengah-tengah lari tuu pun bole amek-amek gambar , gila tak gila ,










muka ira degan farah pun dah penat berlari tadi , haha ! tapi sempat berposing , thanks laa sebab ikut kemahuan ieqa yang mengada-ngada nie ye , sayang korang laa .
pas tuu masing-masing nye muka merah and sunburn , haha ! tapi best kan , berbaloi .


lepas tuu pulak ada aktiviti menyampai kan hadiah untuk yang menang tadi , agak membosan kan tapi nak tak nak , tengok jelaa . and nak congrates kat amalin and atikah ( my friend ) but tak de lah pic dia orang , coz lari asing-asing masa tuu . dia orang menag dapat tempat ke berape entah , tapi dapat pingat jugakk laah . huhu !

tak lama tuu balik lah , bas sekolah aku pun dah menanti dah , terima kasih kepada pak cik bas setia menunggu saya yang jalan terhegeh-hegeh nie , :)


nie pulakk masa perjalanan ke rumah and tak tahuu nak buat ape , so amek lah pic yang sengal-sengal and keletihan gituu ,

shahizah




okeyy lah sampai di situ sahaja cerita saya ye , nak kemas rumah lah , bersepah der .
bubye !



tetibe je pic nie ada , nie masa satu murid , satu sukan , satu malaysia .
aku suka gambar nie , tak tahu lah kenape , hehe !

Friday, 2 March 2012

musim exam !

lame nye aku tak update blog tercinta nie , maklum laa ade house problem . Lupa kan lah . sekarang nie da setat musim exam , well i'm a dear of spm , haha ! risau taw ,


hari nie aku ade exam bi and math , bi susah jugakk laa . tp math okeyy . for the first time aku buat mcm budak betul-betul pandai punyer .

yelaa , selalu aku kalau exam math nie aku macam main-main sikit , sebab otak blank and jujur laa tak tahu nak buat .

tapi sekarang alhamdulillah aku da improve taw , demi spm ku yang tersayang . tapi sayang lagi aku kat syahmi , hehe ! ( gedik pulakk )

macam aku dgn syahmi belajar ,( beranagan lah kau ieqa )





kalau ade time baru lah aku update blog nie hah , tengok lah macam mane . seminggu sekali je kot .
ta sure yet , boring jugakk kalau asyek study je memanjang , otak pun nak mintak enjoy jugakk .

esok dah lah sekolah nie , maklum le cuti ganti untuk tahun bar cina hari tuu kot .
macam sekolah pay fong pulakk kene sekolah hari sabtu , elok-elok time tuu aku boleh bngun lambat , pastuu relax-relax kat rumah , aiii indah nyer .


petang tuu esok pulakk ada kelas art , pun untuk gantii jugakk , penat nye jadi budak form 5 nie !
siang tadi pulakk ade tusyen kat sekolah , balik je tadi teros sambng g kelas art , penat nyer .



okeyy laa mata pun dah mengantuk and macam mintak tidur , bessttt nyer ( kako tidur mmg macam nie )
naib baik lah esok tak de exam , tak laa serabot kepala otak aku , tuu yang relax and boleh update bloh , heee ~




p/s : sebelum tidur jangan lupa baca doa and basuh kaki ye , pesanan nenek saya dulu .
sampai bile-bile pun ingat . :) 
"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/>