Friday, 26 October 2012

salam aidil adha

assalamualaikum :)









wahh hari nie dah raya haji kan ? sekejap je .


melaka tak meriah pun , tak meriah macam kelantan dengan 


terengganu . ermm mesti awesome kat sana .


aku tak pernah raya sangat raya haji nie .


raya kat rumah je .


pastu melepak tengok drama melayu yang melambak .


haish , bile raya je mesti rindu kat nenek aku .


kalau dia ade mesti meriah sikit je sebab  anak anak dia balik .


and we all pun dapat lah gather gather dengan cousins yang 


tetibe kecik besar kan ? hahah , LOL


yeayh since dah nak spm nie , aku macam gubra gile kot !



haish , cepat nye ... kenape ?!



please ya Allah , terang kan hati aku , tenang kan lah jiwa ku .


insyaallah :)


tadi aku sesaja je bukak youtube and nak try lah tutorial bawal 


membawal nie .


then semua macam tak berkenan sebab kebanyakan bukan nak menjaga 


aurat tapi nak menayang aurat and melaram je lebih .


sorry to say tapi fact kot !


cari punye cari tetiba nmpak tuto yang tutup dada . 


dalam islam pun mcam tuu kan ? mewajib kan para muslimah 


menutup semua bahagian dadanya ketika berhijab .


so yang TUTO NIE memang aku berkenan sngat !


then sebab dah try tadi mase aku pergi tusyen and nampak 


muslimah . aku terus berjanji yang aku akan menutup bahagian


dada bile keluar nanti , yeayh ! *sep sikit*


seriously aku minat gile dengan DENA BAHRIN


Aku pun try lah bukak video video dia . 


and finally guess what i've found ??


video wedding dia and how dia di proposed oleh suami dia .


sumpah sweet wehh ! you guys mesti tengok !!!


and cer teka umur dia berapa ? 


tahun nie umur dia baru 20 !!

dah kawin and dah pregnant !


untung nya , semua pun asal dari pilihan keluarga . muda nya dah kawin .


seriously i'm in jealous situation !!


ahh dah jodoh dia kan ? and kalau tak percaya KLIK NIE baca blog dia .


ade latest post yang dia baru update .


best bace blog dia :)


hope dia dengan baby dia sihat !



aku ? bile lagi ?


urmmm kalau boleh nak sekarang jugak !


haha , gatal kan ? okepe biar lah hubungan yang halal di mata Allah .



ahhhh tetibe je rindu na suruh syahmi komen kat blog aku macam dulu .


ermmm mesti best kan ? 


'' dear syahmi , komen lah kat blog kite macam dedulu . ''


'' auumm kite rindu lah ''


haha , kay mengade :p






Friday, 19 October 2012

spm !!

assalamualaikum :D





okeyy now dah nak dekat spm dah kan ? sekejap je , beberapa bulan lepas 



still boleh main main , kekadang cikgu tengah mengajar kat depan tapi aku 


dok membebel at belakang .



pastu kalau rasa subjek tuu boring and tak minat like sejarah , start 


lah mata nie kuyu kuyu mintak cepat habis masa and nak tidur .



pastu kalau cikgu bagi homework memang haram aku nak buat ,


tahu tahu kat sekolah salin kawan punya .


tuu pun kalau raasa ta sempat siap sebab cikgu dah nak 



masok kelas and nak check .



ish ish teroknnye aku dulu .


tapi sekarang tak lagi sebab dah ada kesedaran dalam diri , huahua .



sebab aku tahu spm lagi belas belas hari je lagi .



banyak jugak lah subjek yang aku nak back up balik .



macam ekonomi , sejarah .


yang lain okeyy . just nak push sikit lagi je :)



jadual spm pun dah dapat dah .


paper ekonomi last sekali . 


nasib baik last , dapat lahh study puas puas balik and cover all back .



with azmira nadia


masa nie lepas dari tusyen ekonomi , tengok lah dekat baju tuu . haha !



math buat masa sekarang nie kene banyak buat latihan .



semua aku dah pro dah , cewah belagak pulak .


nak nak plan kan ? kacang jelaa .



haish lagi nak dekat spm lagi berdebar jantung aku .


aku tak nak result aku hancuss .


that's all for today .


wordless ke ? hehe ...



kay just nak bagi tahu yang g-shock aku dah rosak .


agak nya aku ganas sangat kot .



paling sayang jam tuu , setahun lebih dah aku pakai ;(






Monday, 15 October 2012

selesai suda kau dik ...

assalamualaikum :)






akhirnya adik adik aku dua ekor dah pun habis kan peperangan mereka .



aku ? Erm lambat lagi ! *haktuihh*




lambat ape ke bende nye , lagi berapa minggu je lagi lah ieqa !!!



wooo ye aku tahu , sebab tuu lah sekarang nie aku dah macam rajin sikit 



lah beljar or buat homework , kan kan ?



jelez gila dengan adik aku , hishhh !



takpe siap kau , nanti turn aku pulak menganjing puas puas .




well macam biasa jakgi kena iron bju skola ,



siap kan homework yang cikgu bagi tadi sebab esok dia nak check .



then texting dengan muhammmad syahmi sampai tertidooo .



tapi sebelum tuu tengok tb dulu , hhaha .



ADAM HAWA , setakat nie tak pernah missed even dah baca 



novel tuu .


cite dia semakin sweet , auuuwmmm !




kay lah nak gurau dengan baba sebab dia pergi kursus askar .


for two weeks ...



nie dia balik kejap . Haha tetiba rase rindu pulak ,



semakin gelap baba aku . Dah macam keling dah .



elok elok dulu putih macam cina .



kay chaww nak iron baju ...





spm semakin menghampiri , inilah masa depan ku .





Wednesday, 10 October 2012

WaLiMatuLuRus

assalamualaikum ^^




wahh tetibe terasa lama tak update blog bucuk ite nie , 


calon spm lah kata kan , haha .


spm just tinggal 3 minggu je lagi , hamagad !



i'm still counting , berdebar pulak kan . Time nie baru lah terasa nak belajar ,


nak cari cikgu tusyen , nak cover balik tajuk tajuk yang bingai dulu .



fuhh serioous kelam woooo !



tapi tkpe kalau rajin berusaha pasti Allah bagi kan ganjaran dan 



pasti berjaya kan ?



jom kita berbalik pada tajuk , minggu lepas cousin aku kawen .



so macam biasa lah si pemalas nie jadi tukang penyibuk .



bukan buat keje sangat pun , beside pak lang aku amek 



catering . So yang sedara mara nak buah adik beradik nie kaki melepak .



cool kan ? hewhew ~






kalau aku cakap nie anak aku korang cye ker ?





pandai merancang kan ? *batuk*





with my cousin yang jarang gile jumpa , Amirah Azani 14 years old .


tinggi kan ?



nie my big family side mak , adik beradik mak aku semua complete .

tuu semua bersama isteri dan anak masing masing .



nie rumah orang sebelah , kemain lagi mak aku nye peace .


pastu pergi jalan jalan rumanh pak ngah aku kat pulau gadong ,


rumah baru renovate , biasa le .


and aku dengan iya gila gila and bajet retis , auuuwmmm ...



aku sentiasa doakan semoga dia boleh jawab PMR dengan tenang dan 


lapang dada . pity her but pity me more .


kay byeee ,,


wish me luck in my spm ye ? 


saya takut sngat sebab nie menetukan masa hadapan saya .





"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>