Saturday, 29 September 2012

saje saje ✿

assalamualaikum :)




wahhh kemain lama lagi aku tak update blog , almaklumlah sejak dah


jadi calon spm nie kan . Buzy sikit .


sebenarnya aku pun tak tah nak update ape .


tapi tadi hati tergerak nak update , siap meronta ronta bagai .


hampeh betul lah .


hari nie rase mcm boring je , mana tak nya . boyfriend kat cameron ,


awek kat melaka .


mula mula memang rase sunyi and sedih tapi bila 



angah aku and cousin aku dtang dari KL , terus semangat aku naik .


takde lah sampai tak lalu nak makan and belajar bagai kan ?


haha . Nak nak angah aku tadi datang bawak aska dia .



comel and meriah gila rumah aku .


hew hew ~



khamis lepas sekolah aku ada buat solat hajat for pmr , spm and stpm 


students .


so aku , baba , adik aku yang nak amek pmr nnti and adik aku yang 


baru lepas upsr ikut .


saja nak meramai kan , ustaz kata kalau lai ramai yang join ,


lagi mustajab doa kita .


alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancar .


aku siap dapat usha syahmi masa tuu , hekhek !


dia pakai baju melayu warna biru . handsome ~


tapi sadly dia tak nampak aku sebab sesak sangat masa nak keluar tuu .




hehe nasib baik aku jumpa gambar nie kat facebook cikgu aku .


haha , muka dia masa nie quite serious ? 


You rindu I ea ? hha , tkpe  I dah tahu dah .


tetiba miss you dah pulakk . 


haish cepat lah balik melaka . isnin dah sekolah dah .


Spm pun dah nak dekat dah .


masa hari khamis tuu jugak ayah dia dapat call 


yang mengatakan layak pergi haji tahun nie , kemain seronok lagi .


alhamdulillah , pasnie dah kena pandai jage dri sendiri .


kesian lah pulak .


pape hal pun aku doa kan perjalanan ibu and ayah dia selamat pergi dan 


balik . Aminnn !







* spm semakin menghampiri ku , doa kan kejayaan ku .

Monday, 17 September 2012

saya maluuu ~

assalamualaikum :)




perempuan mesti lah ada sifat malu kan ? kalau tak de tuu dah kes berat tuu ,


aku paling tak suka kalau orang tuu ajak aku pergi rumah dia tapi tak 


secara detail , i mean ajak lah betul betul . 

nie ajak macam bagi tahu je .


yang aku nie pulak blurr gile , sebab aku sendiri tak tahu yang syahmi 



ajak aku pergi rumah dia open house . Sebab cara dia bagi tahu tuu 


macam lain and dia tak sebut pun macam nie " datang lah rumah "


so yang blurr nie pun tak tahu lah , pastu nak marah pule .


aku lebih suka cakap cara detail , please syg next time ckp detail ye ?


confirm i mari , hehe ...



saya malu nak bagi tahu awak , so saya bagi tahu kat blog saya je .


boleh kan ? 


next time nak saya datang rumah awak bagi tahu detail or 


terang terangan taw ..


satu kampung  saya bawak , haha .


iloveyouuu MS <3





nie gambar masa jalan raya and beraya ...


see you next time syawall !!

Sunday, 9 September 2012

sambutan hari raya di sekolah !

assalamualaikum :)




semalam sekolah aku ade buat jamuan hari raya at sekolah . 


Awesome gile !


meriah sangat sangat !


disebabkan sekolah buat hari sabtu and kite orang pun tak 


de paper . So the all form five dpt join . Yeayhhh !


excited sangat sangat . Sebab ada mcm mcm makanan .


haha , makan sampai pengsan .



mase sampai sekolah ada taklimat sikit , tu pun bukan dengar pun .


dok tengok owg nye dress up . Mak datuk macam mcam .


hei , nie kat sekolah je kot , ta yah nak melaram sangat lah .



lets see the pictures and the story begin .... hehe ...




nie masa kat dalam kelas , konon nye pagi tu kena belajar .


tapi harammmm . Kalau dah nama nye pun nak buat jamuan ,


cikgu mana yang nak ajau , habaq sat .. 



nampak comel kan aku , haha ! *perasan*



all the mak jemah gang !





disebabkan jamuan nie buat hari sabtu , budak kelas aku ramai yang tak 


datang . Yang ade and sporting pun nie jelaaa .



pastu pukul 10.20 kena turun , nak pergi jamuan tuu lah .


posing jap , haha .



amacam ? smart ? jelly kat aku cepat !



nie semua muka lapar + panas . 


tunggu cikgu pastu baru boleh makan .





banyak kan makanan ? Semua sedap tau .

tak sangka air belambak macam tuu smpai 13 botol !




suasana di sekolah ...





sweet jemuka semua , biasa lah muka lapau .



cikgu yang setia menemani kite orang , nak harap kan guru kelas 


memang tak merase semua nie .



disebabkan air ada 13 botol , ermm tak salah kan kalau na promote 


kejap ? kan ? Jawab lah ... 



after that the jamuan start and kite makan sampai meletup tau !




alaaa , kenape nawa tak senyum ? nasib baik comel dak nawa tuu ,


blushing muka dia kalau dia baca . hikhik !



eh farah , jangan nanges , dah dapat makan pun nak 

nanges ke ?



wahh kek coklat moist aku habis ? terharu ...


handmade ok ! ape ingat aku ta reti buat ke ?

tengok orang lah ...



tengah lelong air sebab air banyak sangat !



bila semua dah dapat makan , ape lagi  kemain senyum lebau semua ..






syok nye shamel makan !



pastu pukul 12.30 kena kemas sebab pukul 1 nak balik .


awesome sangat jamuan hari raya tahun nie .


tak macam tahun lepas , kelam je .



pastu petang tuu aku pergi rumah shahizah , rumah dia buat 


open house !


disebabkan tak dapat amek gambar dengan dia banyak banyak kat


sekolah , so amek lah kat rumah dia .


ape susa kan ?



comel and cun sangat dia that day ... 






takat tuu je , thanks for watching ....


untung syahmi and budak yang tak amek art . Dah free from trial .


aku ada one more paper . PSV 1 .


kay byeeeee ...  *lambai tangan*
"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>