Friday, 27 December 2013

kalau lah......

harini birthday syahmi ye aku tahu aku dah spoiled kan everything

tapi serious aku tak sengaja.


ye semalam kita tak otp phone sampai subuh mcm dulu.


aku tahu dia marah aku sebab cakap nak taknak ye aku tahu tu


memang salah aku, tapi ada ke dia tahu perasaan aku macam mana?


ada? ada? 


kalau lah dia tahu aku menangis malam tu mesti dia tak jadi nak marah.


kalau lah dia tahu aku menangis sampai mata bengkak bengkak


then sampai tertidur. Kalau lah dia tahu.


tapi tak dia tak tahu sebab aku tak bagitahu, ye memang aku sengaja 


sorokkan perasaan ni, aku tak bagitahu sesiapa.


aku malas nak menyusahkan sesiapa dengan masalah aku ni.


aku tak pernah luahkan perasaan aku dekat sesiapa pun


even kawan baik aku, sebab ye aku tahu diorang takkan faham


apa yang aku rasakan.


aku tahu pada birthday syahmi aku buat hal, 


marah marah dia tapi siapa yang mulakan dulu? 


siapa?



kalau lah dia tahu macam mana perasaan aku bila dapat tahu


dia terlupa nak call aku sebab nak balas wish birthday kat facebook.


kalau lah dia tahu aku tunggu dia macamorang gila.


kalau lah dia baca apa yang aku tweet kat twitter.


kalau lah dia faham apa yang aku maksudkan bosan tu


kalau lah syahmi faham. kalau lah





kalau lah dia tahu macam mana excited nyaaku countdown birthday dia



kalau lah dia tahu macam mana aku excited nya nak borak 


dengan dia. kalau lah dia tahu aku nak cerita macam macam dengan

dia. 


kalau lah dia tahu semua tuuu


mesti dia takkan marah aku mesti dia faham.



ye aku tahu dia pun frust jugak sebab birthday dia aku layan macam tu


kalau lah dia tahu kalau lah.



dia pun jarang dah nak jumpa aku, bayangkan seminggu dia ada kat 


melaka, seminggu tapi dua kali je dia jumpa aku, dua kali je.



ye aku appreciated everything yang dia buat kat aku.



susah ke nak spend time masa dengan aku bila dia ada kat melaka.


susah ke? ye aku tahu family adalah segalanya.


ye aku faham.


perasaan aku diabaikan. ye diabaikan.



takpe aku faham dia sibuk dengan kawan kawan sampai sekejap je


jumpa aku. padahal.....





padahal dia nak balik melaka aku lah orang yang paling excited nak


mampus tunggu dia. tunggu dia.



tapi ada dia tahu? ada ke?


tak dia tak tahu,


kalau lah dia tahu yang aku sanggup cancel kan semua member aku ajak


lepak bila dia ada kat melaka.



sebab apa?



sebab aku tunggu dia nak keluar dengan aku.


ye aku bodoh sebab tunggu, bodoh.




syahmi kalau rasa perlu je dia nak jumpa aku kalau tak


dia takkan jumpa. dia takkan jumpa, tak.


takpelah esok pun dia sibuk dari petng sampai malam.


pagi tu dia terus balik perak, ye terus balik tanpa 


jumpaa aku. ye tanpa jumpa aku.




takpe lah aku rasa keputusan aku nak sangat belajar jauh betul.



aku belajar jauh sebab kalau dekat pun dia takkan jumpa aku.


macam sekarang ni dia tak jumpa pun, bila jauh dia kata dia rindu aku.


aku pun si bebal dan si bodoh percaya padahal dia 


seronok life dia kat sana dengan kawan kawan dia.


takpe lagi seminggu je aku makan hati kat melaka ni, lepas


tu aku dah balik kelantan dah, ye memang aku tak sabar nak balik 


kelantan.




kalau lah dia tahu semua tu ya Allah.




kalau lah dia tahu aku menangis siang malam pagi petang


sebab apa....


sebab rindu dia tak dapat jumpa dia macam dulu.


tak dapat nak spend time dengan dia lama lama macam dulu.


takkkkan jadi lagi macam dulu, tak kan.


kalau lah dia tahu aku menangis masa type ni. hahaha macam lawak


ye tapi aku menagis masa type semua ni.



aku cuma nak syahmi yang tak dapat jumpa aku satu hari boleh


jadi gila, macam aku sekarang. ye aku hampir gila.



aku dah banyak makan hati. banyak. BANYAK.






ye hati aku sakit sangat bila dia gembira dengan kawan kawan


dia padahal aku niii? aku ni tengah sedih 



kepala aku sekarang selalu sangat sangat sakit.



kalau lah aku mati secara tiba tiba.



mati






jangan menangis sebab rindukan gelak tawa aku sebab kau tak


pernah hargainya.


jangan!



sebab aku akan mati tak lama lagi cuma lambat atau cepat je.





terima kasih atas segalanya.








terima kasih........

Sunday, 22 December 2013

his look thin

yeyyy just like my dream comes true, finally i can meet my lovely


syahmi omg! 



miss him alot! like usually when he comes back home he will

take me out for sightseeing and yeah for eat too.




thanks for everything sayang, i appreciated !



the new thing about him is he looks thinner.

idk weather he not eating at all at there or what but seriously

his not like before and some thing smart there







Thursday, 12 December 2013

Nothing but here i'm strong to face it

Sakitnya hati bila orang yang kita sayang dah berubah,


kenapa berubah? Sebab apa? Hmm


Tu aku taktahu.


Tapi yang asti dia berubah dari segi pujuk aku, call aku text aku.


Bab pujuk now dia ah tak se expert dulu, pujuk pun balim balik guna


ayat yang sama then macam nak taknak.



Call pulak dia dah tak selalu call aku macam dulu. Call pun sebab aku suruh


pastu bila cakap macam dah tak sesweet dulu. Hmm


Kalau text pulak ayat pendek pendek then dah tak sekerap dulu.



Peh pathetic nya siaaa life aku,



Kenapa syahmi kena berubah? Kenapa?



Now his like willing to do anything that his friend asked or told do.


Idk hmm tapi yang pasti aku nak dia macam dlu balik.



Seorang yang selalu nak bergurau dengan aku macam nak mampus.



Call aku in middle of night sebab rindu and tak boleh tidur.



Nak tuu semua pls hm okay malas nak tarok pape lagi sebab nanti kang 


cam nak nangis. Fuck bodoh.


Thanks jugak sebab tak wish kat aku sempena anniversary kita, 


maybe susah kot.



Patutlah semalam dia kata taknak cakap cenggitu, sumpah


aku ingat dia memain hmm takpelah


Lepas ni aku tak suruh kau wish back kat aku. Ye aku gurau



je semalam. 





Takpe






Aku okay .










Yeee okayyy.

Saturday, 7 December 2013

Nak jumpa

Hmm agak agak kan sempat tak nak jumpa syahmi eh??


Kalau lah dia balik bulan 1 haa memang taklah aku nak jumpa dia 

sebab bulan 1 tu aku nak balik KB dah.


Err please lah aku nak sngat jumpa dia sebab last jumpa pun masa 

bulan 10 haritu.


Nak spend time masa dengan dia macam selalu ughhh


Rindu gila babi kot niii



Nak jumpa sangat sangat ughh 



Okay sakit hati tau sebab terlalu lama menahan rindu



Hm tak best jugak eh sebenarnya tahan rindu ni, haish seksa wehhhhh




Wednesday, 4 December 2013

Dear you

Apa yang aku buat semua salah! Hm bila aku update something je ada

tak puas hati pastu kata aku perli ughh!



Please i need my own privacy bcs i'm not be your wife yet my dear syahmi. 

Tolong lah faham, nanti kalau aku dah kahwin dengan kau, kau nak

control aku kepe tu sukati kau le.

Then bila aku tweet dengan kawan pun KAWAN kau kata aku


layan jantan. Hm apa niiii




Kalau aku ni hamak sangat kat jantan aku tak tunggu kau syahmi.


Kalau aku hamak kat jantan aku tak setia macam perempuan gila kat

kau. Kalau aku hamak kat jantan aku layan semua laki yang usha

aku.



Tapi ada aku layan? Ada? Ada? takkan? Hmm apa lagi niii


Kalau aku layan pun jantan tu kau kenal lah. Kawan sekolah


kau jugak hmm



Aku cuti sem ni hari hari counting days tunggu kau balik, aku risau je

kalau kalau tak sempat nak jumpa kau.


Ye aku tahu disebabkan ego aku, aku dah tak kata aku rindu kau lagi.


Aku tahu dan aku mengaku.


Tolong lah kau dengan aku dah couple almost 4 years.


Kenapa susah sangat kau nak percaya kan aku???


Susah ke??


Ye aku tahu kau selalu nak jaga hati aku, kau kata kau percaya kan aku.

Tapi aku tahu kau belum percaya kan aku sepenuhnya.


It's okay maybe kau kena amik time lagi untuk kenal hati budi aku.



Kalau lah tahu perasaan aku macam mana aku sayang kau and percaya 

kan kau mesti kau happy and lega kan?


Kalau kau nak tahu kawan aku semua tanya "kau tak takut ke syahmi

curang kat perak sana?"

Aku just jawab yang aku kenal kau and aku tahu yang kau takkan layan


perempuan lain selain kawan kau kan? See tapi mesti kau kata 

kalau aku kata macam tu sebab nak jaga hati kau je kan? 


Takpe syahmi aku faham. Kita masih nak kenal hati budi and perangai

masing masing lagi. Takpe.



Aku sedih kalau aku kata tak hamak kat jantan then kau kata

"jangan nak jantan jantan sangat lah"


Macam perempuan murah je kan, hmm aku tak layan jantan yang aku tak

knal lah tolong lah faham hmm.


Aku nak kau yang dulu, yang selalu gurau dengan aku, selalu bawak


aku jalan jalan, selalu amik kesah pasal aku, selalu gila gila dengan aku,

selalu text aku, selalu call aku sbelum tidur.


Aku nak semua tu balik ughhh



Aku minta maaf sebab update blog ni pasal kau, aku minta maaf sebab

beraku kau kat sini, aku minta maaf sebab terluahkan perasaan aku

kat sini sebab aku takde siapa nak luah kan persaan.


aku minta maaf sebab termaki kau terperli kau tersialkan kau tapi

aku tak bermaksudkan macam tu pun.


Aku tahu kau salah faham tapi takpe aku dah maafkan.



Aku minta maaf sebab termungkir janji dengan janji kita sorry sangat2.


Jangan lah ungkit lagi sebab aku tak suka, kau tahu kan.




Again aku minta maaf sebab beraku kau dekat sini harap kau faham.





Thursday, 24 October 2013


Imma the kptm student now!


Kolej Poly-tech Mara, Kota bharu Kelantan



Jauh dari rumah, hmmm susah nak balik kekadang tapi seronok!



Ada kawan baru bestfriend baru semua baru yey!


So now i'm almost 4 months been here so im gonna get usual myself at here 


yeah probably



And sekarang dah nak final exam dah!



Sekejap je lepastu terus sem break, SEM BREAK ok!



So bye!

Tuesday, 30 April 2013

Becoming a student

Well result spm pun dah sebulan keluar. Now aku still 

kerja lagi. Tak tahu nak buat apa.


Just tunggu result upu jela keluar pertengahan May ni.


Hm yang tak bestnya Syahmi dah tahu dah nak belajar apa


and dekat mana. Aku???? 


Ohhh tak tahu lagi....



Nak nak Syahmi belajar kat Perak okay. Jauh gila dari aku.


Pehhhh !!!



Macam tak percaya je yang kita orang dah tahap ni.



Serious rindu masa zaman sekolah.



Hari hari dapat jumpa Syahmi, dating dengan dia kat depan


class. Balik sama sama dengan dia sampai kat bas


sekolah aku.






Tapi sekarang aku busy dengan kerja, dia pun sama.



Sekarang aku kerja malam je. Syahmi pun sama.



Aduiii masing masing busy cari duit hahak. Tapi okay lah


dari dia boring then asyik kena tunggu aku balik 



kerja je.







So aku dah apply kat UPU and POLI semua yang ada course 



seni. Hmm tak kesah lah seni visual ke , grafik ke , seni bina ke



janji benda tu ada kena mengena dengan lukisan.







Target aku kalau boleh nak mohon kat maktab and jadi cikgu.



Tapi aku dah lambat nak mohon sebabnya 



asyik tangguh tangguh masa. Hah padan lah muka aku.











Just hoping ada yang terbaik untuk aku dengan Syahmi.



Kan kan? 





Hmm nanti kalau dia dah jauh dengan aku dah tak dapat nak



jumpa lagi :(





Kalau aku dah tak tahan rindu kang aku pecut jele pergi Perak.



Haha, tu pun kalau datang aku punya gila lah.













So Syahmi if you read this , i just wanna to say that dont forget me.




I love you ~












I'll keep updating my blog for any information. 



Tuu pun kalau Syahmi baca. Hahaha.














Monday, 28 January 2013

Look what i found !!

assalamualaikum ;D



ish first aku baca je dah buat hati aku sakit membuak buak, 


Menyirap je ni. Takpe selagi boleh pendam aku pendam. Kalau tak...


get lost jelaa. 



Nak tahu tak apa yang aku marah and menyirap sangat ni ?? 


Okeyy see this .





Nampak kan? 



Hmmm tak silap aku masa ni memang lah birthday syahmi, 



tapi kalau tengok time tuu 8;05pm kan?



bukan ke masa tu dia tengah bergayut dengan aku sebelum



dia out makan dengan family dia?



yes !! I'm so sure, masa ni sebelum azan isyak.



and we still on the phone, sampai habis azan kot. Then



hang up sebab dia nak out.



Ohh patut lah masa tu macam nak tak nak je cakap dengan aku,



rupanya bermain rindu dengan orang lain.



Hmm dengan aku tak nak pulak cakap rindu



hari hari. Susah sangat.




k sedihhhh ;'(




I will still keep stalker, watchout je laa.



Ni baru ni je, nasib baik aku tak


Print screen sekali yang dengan nanad tuu. 



Kawan pun mengagak lah, kalau aku dia marah kaw kaw.



Dia boleh pulak, this is not unfair.



I hated it.




kata sayang lah hape lah, macam ni ke sayang kalau kat dunia 



lain bermain sayang lah hape lah dengan orang lain?





Nie lahhh lelakiiii ......





"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>