Friday, 31 August 2012

hari kemerdekaan !

assalamualaikum :)



now dah masuk 31 ogos 2012 . For all the malaysians selamat 


menyambut kemerdekaan yang ke 55 .




malam nie mesti ramai yang keluar kan ?


tengok bunga api , lepak dengan member , santai dengan family .


hah ape lagi ?!


aku and family just duduk rumah je , best what . Dah le ta ya 


bersesak dengan jem !


benda tuu paling baba aku tak berkenan langsung .


dia sangat lah merimas ,


well sementara nga trial nie , jarang update blog pastu tak bukak lappy 


pun . Text dengan syahmi pun mse petang dengan 


pas revision . haha poyo kan ?



ape lagi nak cite eak ? ermmmmm ....

nie gambar raya ke berape nta dengan cousin side baba .

cousins yang paling rapat dengan aku walaupun dua dua tuu tak 


sebaya .

mereka pandai dan cantik ! auuwmmm ...



hah , just nak say takziah kat kawan aku faiz diatas pemergian


ayahnya yang tercinta .


ayah dia muda lagi kot . Takdir allah kan .


al-fatihah .....


Tuesday, 21 August 2012

selamat hari raya !

assalamualaikum :D



eh , hari nie dah masuk raya ketiga kan ? aku nak ucap kan selamat 


hari raya . Maaf zahir dan batin .


Tadi bukak facebook adik , hmmm semua masuk kan gambar 


raya masing masing . 


seronok nya raya dorang kan ?


tapi aku rase raya aku pun apa kurang nye ..


tahun nie better than last year . Alhadulillah :)


duit raya pun tak urang hebat nya . 


banyak weyhhh ! 


Tak padan dengan '' tua '' . hehe !


thanks pak ngah sebab banyak kan duit raya ieqa tahun nie ...



pak ngah kate sebab aku dah besar , thats why kena banyak ! 


tuu pun depends kat orang tuu lah .. *hattuiih*



nak tengok tak pic raya ieqa ? *angguk kepala cepat*


lets seee darling ,,,



otw pergi beraya rumah sedara kat kampung jugak .





pastu pergi kubur pulak , kesian baba tonggek pulak , haha .



nampak tak aku ? *control ayu*



mak kite pun vogue taw !



family aku , hitam itu kan menawan :)


sepupu side baba .. besar and ramai .



beratur nak amek duit raya , adat family .. tiap tiap tahun macam nie .


aku pun beratur jugak taw , walaupun dah 'tua' . hehe . 

*duckface everywhere*



panjang nye beratur !





alamak ai , ternyebok pulak kat situ , kihkih !


tuu je kot , 


sebenar nya ada banyak !

nak private sikit , so upload sikit je .


thanks for coming and watching ~


see you next time on my trial exam ...


wish me luck babeyh !



*kiss sikit*

Saturday, 11 August 2012

rindu wan :'(

assalamualaikum :)



pejam celik pejam celik dah nak raya kan ?

minggu depan dah raya , hurrmm sedih pun ada . Tak tahu kenpa .

baju raya dah beli ?




aku dah , tema for this year hitam . Orang kata hitam itu menawan .


setakat nie aku punya settle , adik aku pun , mak aku baru half , baba aku pun


half , yang tak de sangat adik lelaki aku .


mak aku rase nak cari last minit kot , tak jumpa nanti padan muka .


suruh beli awal awal tak mau .


family aku tak pernah g tempah baju , selalu nya kiteorang akan beli .


mak aku cakap kalau tempah lambat pastu harga pun lebih kurang je 


dengan beli , baik beli . Terus dapat pastu bleh peluk puas puas .


nie semua ikot pendapat masing masing lah yer .


tahun nie raya dah tak best lagi , raya aku start dah tak best since tahun 


lepas sbb nenek aku dah tak de .


sedara yang jauh pun dah tak dapat jumpa lagi .


sebab dulu dorang balik melaka sbb nenek aku ada , skang nenek aku dah 


tak de buat ape nak balik lagi . kan ?


miss them so much ...


tapi aku lagi rindu kat nenek aku , last aku pergi kubur dia masa 


raya korban hari tuu . Hah , lama kan ?


aku ada jugak lah ajak mak aku tapi dia pun kadang buzy .


sabtu pun kerja , kalau mak aku ta keje aku pulak tusyen bagai .


adik aku semua tusyen , 


mesti nenek aku kecik hati kan ?


rindu nye kat nenek aku , 


kite orang adalah cucu yang paling rapat dengan dia . Banyak kenangan 

dengan dia .


susah nak lupa kan dia ,


even dah setahun lebih dia pergi aku still rindu kan dia .


selalu jgak menangis , even skang nga type pun sebak .

dulu masa dia ada balik sekolah je ada yang sambut ,

bagi kite orang makan , belanja kite orang .


haishh , macam macam lah .


'' ieqa rindu wan ''



Sunday, 5 August 2012

buka puasa 2012 ! Awesome :D

assalamualaikum :)




semalam aku dengan member buka puasa kat berkat salam je . 

best gile sebab ade ramai yang join .


plan last minit pun jadi , alhamdulillah :)


selalu nya plan last minit nie lah jadi kan ?


haha , grateful sangat .


bukan senang nak dapat join dengan dorang nie ,


kadang kadang aku pun tak dapat join .


tapi nie nasib baik jela dapat woi .


tapi nie semua aku copy kat fb iera aqiela .

opppsss sorrryyy ~


hehe , tak pe kan ?


kite kan kawan , dulu time tecik main guli kat longkang kan ?


haha , nonsense ....





masing masing buat muka macam budak dapat 5 hari mc kat youtube tuu .

defak wey muka dia ....






masa nie semua pas mkan , kenyang wooo ~




lepas tuu tak habis posing lagi , shoot lagi ,,,....







pas dah bayau (bayar) , kite shoot kan parling lot pulak .


bebagai model model kite nie , 




layan kan jelaa ....











lupa pulak nak bagi tahu , kite orang sebenar nya nak show off 




baju kelas , haha ! amacam ? smart kan ?




plan nak pakai sesama taw , 




smart sangat ~




okeyy , next !










yang nie hero gadis gadis , yucksss ~


dorang nie jela hero yang paling sporting kat dalam kelas aku .




otak pun ting tong . 
















lepas dah buat posing maut masing masing , kite pergi taman cempaka .


taman yang awesome gile bile taim puasa nie .




beroperasi dari jam 9 pm - 3 am .




siap promote taw , 




lepas nie ramai ramai say lets go ! and cempaka here we come !








muke excited , excited ke ? 


macam tak pena pergi pulak .




haha ....




nak tahu balik pukol berapa ?




11 lebih ....




tapi tak pe , pak rashid cooollll !




dia tak kesa ..




sebab dia nampak kat depan mata dia and dia dah  kenal dah kawan 


kawan aku semua macam mana .




*seeyounextime*


thanks ~

"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>