Friday, 27 December 2013

kalau lah......

harini birthday syahmi ye aku tahu aku dah spoiled kan everything

tapi serious aku tak sengaja.


ye semalam kita tak otp phone sampai subuh mcm dulu.


aku tahu dia marah aku sebab cakap nak taknak ye aku tahu tu


memang salah aku, tapi ada ke dia tahu perasaan aku macam mana?


ada? ada? 


kalau lah dia tahu aku menangis malam tu mesti dia tak jadi nak marah.


kalau lah dia tahu aku menangis sampai mata bengkak bengkak


then sampai tertidur. Kalau lah dia tahu.


tapi tak dia tak tahu sebab aku tak bagitahu, ye memang aku sengaja 


sorokkan perasaan ni, aku tak bagitahu sesiapa.


aku malas nak menyusahkan sesiapa dengan masalah aku ni.


aku tak pernah luahkan perasaan aku dekat sesiapa pun


even kawan baik aku, sebab ye aku tahu diorang takkan faham


apa yang aku rasakan.


aku tahu pada birthday syahmi aku buat hal, 


marah marah dia tapi siapa yang mulakan dulu? 


siapa?



kalau lah dia tahu macam mana perasaan aku bila dapat tahu


dia terlupa nak call aku sebab nak balas wish birthday kat facebook.


kalau lah dia tahu aku tunggu dia macamorang gila.


kalau lah dia baca apa yang aku tweet kat twitter.


kalau lah dia faham apa yang aku maksudkan bosan tu


kalau lah syahmi faham. kalau lah





kalau lah dia tahu macam mana excited nyaaku countdown birthday dia



kalau lah dia tahu macam mana aku excited nya nak borak 


dengan dia. kalau lah dia tahu aku nak cerita macam macam dengan

dia. 


kalau lah dia tahu semua tuuu


mesti dia takkan marah aku mesti dia faham.



ye aku tahu dia pun frust jugak sebab birthday dia aku layan macam tu


kalau lah dia tahu kalau lah.



dia pun jarang dah nak jumpa aku, bayangkan seminggu dia ada kat 


melaka, seminggu tapi dua kali je dia jumpa aku, dua kali je.



ye aku appreciated everything yang dia buat kat aku.



susah ke nak spend time masa dengan aku bila dia ada kat melaka.


susah ke? ye aku tahu family adalah segalanya.


ye aku faham.


perasaan aku diabaikan. ye diabaikan.



takpe aku faham dia sibuk dengan kawan kawan sampai sekejap je


jumpa aku. padahal.....





padahal dia nak balik melaka aku lah orang yang paling excited nak


mampus tunggu dia. tunggu dia.



tapi ada dia tahu? ada ke?


tak dia tak tahu,


kalau lah dia tahu yang aku sanggup cancel kan semua member aku ajak


lepak bila dia ada kat melaka.



sebab apa?



sebab aku tunggu dia nak keluar dengan aku.


ye aku bodoh sebab tunggu, bodoh.




syahmi kalau rasa perlu je dia nak jumpa aku kalau tak


dia takkan jumpa. dia takkan jumpa, tak.


takpelah esok pun dia sibuk dari petng sampai malam.


pagi tu dia terus balik perak, ye terus balik tanpa 


jumpaa aku. ye tanpa jumpa aku.




takpe lah aku rasa keputusan aku nak sangat belajar jauh betul.



aku belajar jauh sebab kalau dekat pun dia takkan jumpa aku.


macam sekarang ni dia tak jumpa pun, bila jauh dia kata dia rindu aku.


aku pun si bebal dan si bodoh percaya padahal dia 


seronok life dia kat sana dengan kawan kawan dia.


takpe lagi seminggu je aku makan hati kat melaka ni, lepas


tu aku dah balik kelantan dah, ye memang aku tak sabar nak balik 


kelantan.




kalau lah dia tahu semua tu ya Allah.




kalau lah dia tahu aku menangis siang malam pagi petang


sebab apa....


sebab rindu dia tak dapat jumpa dia macam dulu.


tak dapat nak spend time dengan dia lama lama macam dulu.


takkkkan jadi lagi macam dulu, tak kan.


kalau lah dia tahu aku menangis masa type ni. hahaha macam lawak


ye tapi aku menagis masa type semua ni.



aku cuma nak syahmi yang tak dapat jumpa aku satu hari boleh


jadi gila, macam aku sekarang. ye aku hampir gila.



aku dah banyak makan hati. banyak. BANYAK.






ye hati aku sakit sangat bila dia gembira dengan kawan kawan


dia padahal aku niii? aku ni tengah sedih 



kepala aku sekarang selalu sangat sangat sakit.



kalau lah aku mati secara tiba tiba.



mati






jangan menangis sebab rindukan gelak tawa aku sebab kau tak


pernah hargainya.


jangan!



sebab aku akan mati tak lama lagi cuma lambat atau cepat je.





terima kasih atas segalanya.








terima kasih........

No comments:

Post a Comment

"http://i947.photobucket.com/albums/ad318/hannacrazee/Decorated%20images/go5.png"/> 'http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Web%20materials/go5.png'/>